SEGRE

Eurecat Lleida se suma als assajos de mascaretes per garantir la seva eficàcia contra el coronavirus

Un laboratori del centre tecnològic Eurecat.

Eurecat Lleida se suma als assajos de mascaretes per garantir la seva eficàcia contra el coronavirusEurecat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu d'Eurecat a Lleida s'ha sumat als assajos de les mascaretes que s'estan començant a produir per suplir la falta d'aquest material sanitari per garantir la seva eficàcia contra el coronavirus. Amb aquests assajos, el centre tecnològic pretén garantir l'eficàcia d'aquests elements de protecció a nivell de filtració bacteriana, de respirabilitat i de neteja microbiana. Les proves són coordinades des de la seu d'Eurecat a Cerdanyola però es duen a terme als laboratoris de Sostenibilitat a Manresa i de Biotecnologia a Reus, al centre d'Applus+ a Bellaterra i ara també a la seu d'Eurecat a Lleida. Les anàlisis es basen en normes facilitades per AENOR i en el coneixement científic assolit sobre el coronavirus.

L'objectiu dels assajos és determinar si els teixits i els filtres de les mascaretes ofereixen les garanties de seguretat establertes sobre especificacions alternatives a les mascaretes EPI amb marcat CE europeu, publicades al Butlletí Oficial de l'Estat el divendres passat. Aquests assajos permetran que els fabricants que s'estan iniciant en la producció de mascaretes puguin obtenir la seva classificació en funció del grau de protecció que ofereixin.

En aquest sentit, el primer nivell de mascaretes que garanteixen protecció davant del coronavirus són les quirúrgiques, que eviten la transmissió d'agents infecciosos procedents de la persona que la porta. Amb un grau major hi ha les denominades FFP2 i les FFP3, que protegeixen de la inhalació de partícules perilloses a la persona que les porta.

Eurecat ha posat en marxa l'adreça covidtests@eurecat.org per tal de facilitar l'accés als assajos per part de tots els fabricants que estan produint mascaretes.

tracking