SEGRE

ORGANISMES PANDÈMIA

Les entitats de salut mental continuen treballant

Els pisos de suport i serveis d’acompanyament, entre d’altres, es mantenen actius || Nova plataforma d’atenció psicosocial

Inauguració de la seu de Salut Mental Ponent el 2018.

Inauguració de la seu de Salut Mental Ponent el 2018.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats lleidatanes de salut mental i addiccions garanteixen els seus serveis socials de suport a les persones amb aquest tipus de patologies malgrat la crisi sanitària creada pel coronavirus. Així ho va assegurar ahir Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida, entitat que coordina i aglutina diferents associacions de salut mental com les de Ponent, Pla d’Urgell, la Noguera, Ondara Sió, Sol del Solsonès, Pallars, AADDMM Terraferma, Grup Alba (Tàrrega), Alba Jussà i l’Associació Talma (Juneda).

En aquest sentit, des de la coordinadora afirmen que, seguint les instruccions del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els serveis que continuen en funcionament són les llars de suport, els programes d’acompanyament integral en el procés de rehabilitació de persones amb trastorns mentals i el programa de suport a l’autonomia a la mateixa llar. A més, l’atenció, informació i assessorament a famílies i el servei d’ajuda psicològica a través del telèfon, correu electrònic o videoconferència també continuen funcionant. Per contra, els serveis que han quedat temporalment suspesos són els clubs socials i els prelaborals, encara que els professionals segueixen treballant de manera telemàtica, fent el seguiment de les persones i plantejant activitats i recursos alternatius als presencials.

L’assessorament a les famílies també es porta a terme per telèfon, mails i videoconferència

D’altra banda, els operadors del 112, 012 i el 061 derivaran els usuaris que tinguin un elevat impacte emocional a causa del coronavirus a una plataforma d’atenció psicosocial. El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, que col·labora en aquesta iniciativa, va explicar ahir que es tracta d’una decisió del Govern en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). Des que va començar la pandèmia, els treballadors socials ajuden a resoldre dubtes i incidències relacionades amb els serveis d’atenció a les persones vinculades als serveis socials bàsics, els centres de salut, les residències d’ancians o els centres de dia, entre d’altres.

tracking