SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Una alumna xinesa de la UdL envia des del seu país més de mil mascaretes

Allau de solidaritat a Tornabous

Zhao Mo (primera per l’esquerra), a la Universitat de Lleida.

Zhao Mo (primera per l’esquerra), a la Universitat de Lleida.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una estudiant de doctorat de la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL), Zhao Mo, ha fet arribar des de la Xina un miler de màscares quirúrgiques a la mateixa universitat, que la institució acadèmica ha entregat ja a l’hospital Arnau de Vilanova. Zhao Mo redacta la tesi dins del programa Territori, Patrimoni i Cultura sota la tutoria del professor Xavier Terrado. La jove estudiant va tornar fa un mes al seu país, des d’on ha enviat les mascaretes a la universitat lleidatana.

D’altra banda, a Tornabous, municipi de l’Urgell de poc més de vuit-cents habitants, ja s’han confirmat quatre casos positius de coronavirus, tres dels quals ingressats a l’hospital Arnau i el quart va rebre d’alta fa uns dies però continua confinat a casa. A més, nombrosos veïns es troben aïllats als seus habitatges amb símptomes. L’alcalde, David Vilaró, va agrair ahir la solidaritat de tota la població que “s’ha bolcat” per aconseguir frenar la propagació del coronavirus. Així, una entitat local, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ha fet una donació a l’ajuntament de 1.000 euros per comprar material de protecció; un grup d’una desena de voluntaris s’ofereix a fer la compra o altres encàrrecs a persones grans o vulnerables per evitar que hagin de sortir de casa, mentre que un grup d’agricultors va portar a terme la nit de dimecres passat la primera desinfecció de tots els carrers del municipi amb tractors.

Una entitat de Tornabous que prefereix mantenir-se en l’anonimat dóna mil euros per comprar material

Així mateix, el consistori també va comprar equips per fer 4.000 màscares sanitàries que va compartir amb la Fuliola a l’adonar-se del focus de contagi que tenen a la residència d’ancians amb més d’una desena de positius.

tracking