SEGRE

Els EUA aproven un test de coronavirus que ofereix resultats en menys de 15 minuts

Els EUA aproven un test de coronavirus que ofereix resultats en menys de 15 minuts

Els EUA aproven un test de coronavirus que ofereix resultats en menys de 15 minutsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats dels Estats Units han donat llum verda en les últimes hores a un test per diagnosticar COVID-19, fabricat per la farmacèutica Abbott, que ofereix resultats en menys de quinze minuts.

L’Administració d’Aliments i Medicaments d’EUA. (FDA, en les seues sigles en anglès) va autoritzar divendres a la nit aquest test per a ús d’urgència.

En la seua notificació, la FDA explica que la prova serveix per "detectar l’àcid nucleic de l’ARN (àcid ribonucleic) viral de SARS-CoV-2 en mostres directes nasals, nasofaríngies i de coll, així com en hisops extrets nasals, nasofaringis i de coll de mitjans de transport viral d’individus sospitosos de COVID-19".

Per la seua part, Abbot va precisar en un comunicat que el test pot oferir resultats positius en cinc minuts, i negatius en 13.

La farmacèutica va agregar que les proves estaran disponibles la propera setmana per als centres sanitaris designats a EUA, i que té intenció d’entregar 50.000 tests diaris al sistema sanitari del país. Així mateix, espera produir entorn de cinc milions de test el mes.

Les proves són portàtils i poden practicar-se fora d’hospitals.

"La pandèmia de COVID-19 serà combatuda des de fronts múltiples, i un test molecular portàtil que ofereix resultats en minuts agrega un ampli rang de solucions de diagnòstic que es necessiten per combatre el virus", va dir el president d’Abott, Robert Ford.

tracking