SEGRE

CONSUM ALIMENTACIÓ

Sense servei a domicili a la majoria dels supermercats

Llista d’espera d’un mes i prioritzen col·lectius vulnerables en la venda ‘online’

Cua de clients ahir al matí a la porta d’un supermercat a Lleida ciutat.

Cua de clients ahir al matí a la porta d’un supermercat a Lleida ciutat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recomanació de quedar-se a casa i limitar les sortides només a comprar productes bàsics col·loca sota pressió els supermercats, que han hagut de prendre diferents mesures per garantir la seguretat de clients i treballadors, la qual cosa ha portat la majoria a patir col·lapses en el repartiment a domicili. La gran part dels supermercats consultats per aquest diari ja no porten els productes a casa quan es fa la compra a la botiga, i fins i tot tampoc per internet, mentre que d’altres mantenen el servei on-line però amb llista d’espera.

En aquest sentit, Mercadona ha suspès tant el repartiment a domicili com la compra online per prioritzar el proveïment de les botigues físiques. En la mateixa línia, Carrefour prioritza el repartiment a col·lectius vulnerables, com persones grans.

Per la seua part, Plusfresc assenyala que manté la normalitat en el repartiment a domicili de compres en botiga però que pateix importants retards en la venda online.

En aquest últim cas, si la compra per internet és de Lleida ciutat, el client la rebrà el pròxim 26 d’abril. Una espera que es redueix una mica a Tàrrega, ja que arriba fins al 14 d’abril, i Mollerussa, fins al 9 d’abril. Altres supermercats, com per exemple Lidl o BonPreu, no tenen disponible el repartiment a domicili a Lleida.

Davant de la crisi sanitària pel coronavirus, els supermercats han pres diferents mesures per garantir la seguretat dels clients i dels treballadors. Entre aquestes mesures destaca la posada a disposició dels empleats de màscares i guants, així com la col·locació de mampares a les caixes per evitar el contacte.

Així mateix, ara és normal veure cues a les portes dels supermercats, ja que redueixen el nombre de persones a l’interior dels establiments per garantir poder mantenir la distància de seguretat d’entre 1,5 i dos metres.

D’altra banda, donen prioritat d’entrada als col·lectius vulnerables com són persones grans, amb mobilitat reduïda o embarassades, a banda del personal sanitari, de les forces i cossos de seguretat i bombers. També s’han reduït horaris en alguns supermercats per garantir el descans de la plantilla.

Cua de clients ahir al matí a la porta d’un supermercat a Lleida ciutat.

Cua de clients ahir al matí a la porta d’un supermercat a Lleida ciutat.MAITE MONNÉ

tracking