SEGRE

El Govern espanyol subratlla que la normalitat es recuperarà de forma progressiva

La roda de premsa posterior al consell de ministres.

El Govern espanyol subratlla que la normalitat es recuperarà de forma progressivaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha subratllat aquest dimarts que, una vegada que s’avanci en la lluita contra l’epidèmia del coronavirus, la vida quotidiana tornarà a la normalitat, encara que ho farà de forma gradual. "Aquesta normalitat l’anirem recuperant de forma progressiva", ha dit la ministra portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, en roda de premsa posterior al Consell de ministres, que ha aprovat un nou paquet de mesures socials i econòmiques per fer front a aquesta crisi.

Amb les dades que s’estan acumulant en els últims dies, els experts continuen treballant per reduir el nombre de contagis diaris i per reprendre la normalitat, ha dit. Però per aconseguir aquest objectiu "hem de perseverar", ha precisat Montero, abans d’afegir que "l’èxit d’aquesta victòria" depèn de la capacitat de tots els ciutadans d’executar de forma correcta les mesures de prevenció i d’aïllament social adoptades pel Govern estatal, després de consultar amb els experts.

"El confinament social salva vides", igual com la disminució dels contactes amb les persones grans i vulnerables, segons la ministra, que ha precisat que les actuacions responsables estan ajudant a doblegar la corba de contagis. En aquesta estratègia "tots tenim un paper per complir", especialment la comunitat científica, que "cada dia coneix millor el virus", el que, segons el parer de Montero, permetrà avançar fins aconseguir un tractament definitiu o una vacuna.

Les mesures que està aprovant el Govern espanyol de forma gradual i en els successius Consells de ministres, ha dit, es dirigeixen a enfortir el sistema sanitari, tant en compres com en suport a les comunitats autònomes, així com a sostenir el model productiu del país, ha explicat, abans de precisar que "caminem en la bona direcció". "Aquest sacrifici es veurà compensat quan parem aquest virus", ha puntualitzat.

tracking