SEGRE

ÒBIT MÚSICA

Mor Penderecki, un dels grans músics polonesos

Krzysztof Penderecki.

Krzysztof Penderecki.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compositor polonès Krzysztof Penderecki va morir diumenge als 86 anys a Cracòvia, la ciutat que el va veure nàixer l’any 1933 després d’una llarga malaltia. “Després d’una llarga i seriosa malaltia, Krzysztof Penderecki, un dels més grans compositors polonesos, una autoritat mundial en el camp de la música clàssica, ha mort”, va manifestar en un tuit el ministeri de Cultura de Polònia.

Penderecki estava considerat com un dels compositors contemporanis més importants. Durant la seua carrera va rebre diferents premis, entre aquests quatre Grammy i el Príncep d’Astúries de les Arts l’any 2001. Així mateix, va treballar amb orquestres simfòniques d’Europa i d’Amèrica del Nord. A part de la seua aportació a la música culta, Penderecki va ser conegut per ser autor de peces incorporades a bandes sonores com la de L’exorcista, dirigida per William Friedkin, El resplandor, de Stanley Kubrick o Cor Salvatge, de David Lynch. Per a la posteritat també quedaran el seu Plany a les Víctimes d’Hiroshima i la composició atonal sacra La Passió de Sant Lluc.

El dia 22 de març de l’any passat encara s’estrenava una de les seues últimes obres, Aria, Ciaccona & Vivace, escrita per a piano.

tracking