SEGRE

Nova jornada de donació de sang aquest dimarts a la Llotja de Lleida

Es requereix cita prèvia i el “banc mòbil” obrirà a les 17.30 hores

© La Llotja, un gran banc solidari

© La Llotja, un gran banc solidariMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc de Sang i de Teixits de Catalunya organitza avui una nova jornada de donació a la Llotja de Lleida, després de l’èxit de la setmana passada en unes altres tres jornades. L’ampliació de la campanya es porta a terme després que en poques hores s’esgotessin les més de 120 places disponibles i la Llotja acollirà avui una nova donació de 17.30 a 21.00 hores. Només el primer dia, s’hi van apuntar quaranta-quatre donants.

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer accidents o parts amb complicacions. Per mantenir les mesures de seguretat, s’ha de reservar hora abans d’anar a donar, cosa que es pot fer a través de la pàgina web de l’organisme. El donant rebrà un correu electrònic en què se li confirmarà la visita. Pel que fa al cas de l’Arnau de Vilanova, admeten que hi ha més reticències per part de la ciutadania per “por” d’anar a un hospital, però assenyalen que és un espai segur, amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis. D’altra banda, Creu Roja Lleida porta a terme la mobilització més important de recursos de la seua història per fer front a l’actual crisi sanitària.

Segons va informar ahir l’entitat, a la província de Lleida s’han mobilitzat més de 250 voluntaris en els últims dies per informar, acompanyar i tranquil ·litzar col·lectius vulnerables. Per portar-ho a terme, fins a finals d’aquest mes han fet més de 2.000 trucades per part de seixanta voluntaris a persones que viuen soles o que tenen una situació de vulnerabilitat, a banda de repartir més de 2.000 quilos d’aliments en col·laboració amb entitats com el Banc dels Aliments. Així mateix, també han repartit medicaments i han ofert cursos de formació bàsica sobre el coronavirus, amb més d’un miler de participants.

tracking