SEGRE

CORONAVIRUS PROFESSIONALS

El batalló de la neteja

Els sindicats denuncien falta de material de seguretat per a aquest col·lectiu, que se sent oblidat i infravalorat || Reivindiquen que es tracta d’una “part fonamental de la nostra salut pública”

El batalló de la neteja

El batalló de la netejaTWITTER ARNAU DE VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escombres, tirassos, fregadores, draps, baietes o polvoritzadors. Aquestes no són les armes típiques d’un superheroi però sí les d’un col·lectiu completament essencial per a la lluita contra el coronavirus: el personal de neteja dels hospitals, residències i centres d’atenció primària. Tanmateix, fins i tot sent un dels grups que es troba a “primera línia de foc” i que corre pràcticament els mateixos riscos que el personal sanitari, els seus treballadors se senten oblidats i infravalorats. En aquest sentit, sindicats com Comissions Obreres (CCOO) denuncien que el volum de treball del personal s’ha “incrementat notablement” ja que ara, a més de netejar, també han de desinfectar i lamenten que aquest augment de les seues funcions no es vegi reflectit en les nòmines “mitjançant el plus de toxicitat i penositat que està firmat per conveni”. Així mateix, també demanen que es contracti més personal per alleugerir la càrrega dels treballadors, la majoria dones, i critiquen la falta d’equips de protecció individuals (EPI). En aquesta mateixa línia es va expressar UGT, que aposta per la prevenció total per a aquest sector. “Sabem que les màscares i les bates escassegen a tot arreu, per això indiquem a tot el personal que, en cas que no es garanteixi la seua total seguretat, es neguin a treballar en zones de risc”. A més, coincideixen també amb CCOO en la necessitat d’augmentar el sou, “atenent el que hi ha estipulat al conveni”. La falta d’informació, la infravaloració i la despreocupació cap al sector també són punts en què els dos sindicats estan d’acord. “Són un pilar fonamental de la nostra sanitat pública”, declaren.

Per la seua part, el sindicat CGT va denunciar a través de les seues xarxes socials que l’empresa encarregada del personal de neteja de l’hospital Arnau de Vilanova, Ndavant, “obliga les netejadores a treballar sense les mesures de protecció sanitàries”. A més, asseguren que el material “es comparteix, amb el risc que això comporta”. Per la seua part, fonts properes a Ndavant van replicar que les acusacions són “rotundament falses”.

Un ampli equip d’un centenar de persones treballa als hospitals Arnau i Santa Maria Cada dia des que va començar aquesta crisi, la societat espanyola ret un emotiu homenatge al personal sanitari aplaudint des dels seus balcons. A poc a poc el reconeixement es va anar fent extensiu a la resta de professions que garanteixen el funcionament dels serveis bàsics durant el confinament, com els cossos de seguretat, transportistes o personal de supermercats. A les imatges, dos de les netejadores que treballen a l’hospital Arnau de Vilanova, centre hospitalari que, mitjançant el seu compte oficial de Twitter, els va retre homenatge per posar en relleu la seua feina tan imprescindible.

El batalló de la neteja

El batalló de la netejaTWITTER ARNAU DE VILANOVA

El batalló de la neteja

El batalló de la netejaTWITTER ARNAU DE VILANOVA

El batalló de la neteja

El batalló de la netejaTWITTER ARNAU DE VILANOVA

tracking