SEGRE

GUIA

Més de 130 donants de sang a la Llotja de Lleida

“És fonamental mantenir un ritme constant d’extraccions”

Equip de voluntaris que ahir van extreure sang a la campanya de donació a la Llotja.

Equip de voluntaris que ahir van extreure sang a la campanya de donació a la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de donació de sang a la Llotja de Lleida va tancar ahir amb un balanç positiu. Més de 130 de persones van participar en aquesta iniciativa solidària, que va començar dimarts passat per poder mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a accidents o bé tractaments de càncer.

El director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez, va explicar que, si bé van haver de descartar prop d’un 20 per cent dels participants perquè podrien haver estat en contacte amb una persona contagiada amb coronavirus, en les quatre jornades de la campanya van registrar una trentena de donants aptes.

Per mantenir les mesures de seguretat durant l’extracció, calia demanar cita prèvia. “Prenem la temperatura a tots els donants, que han de desinfectar-se les mans i mantenir una distància de seguretat”, explica Sánchez, que destaca que “és fonamental mantenir un ritme constant en les donacions de sang, atès que les plaquetes només poden conservar-se un màxim de cinc dies i són requerides per persones que han rebut tractament contra el càncer”. Quant a l’estat actual de les reserves, el director del Banc de Sang a Lleida apunta que “de moment hi ha un bon nivell, ja que ha disminuït l’activitat dels hospitals relacionada amb les cirurgies programes”.

tracking