SEGRE

Sanitat ordena mantenir obertes a les clíniques d'IVE, salut mental, bancs de teixits i òptiques

Sanitat ordena mantenir obertes a les clíniques d'IVE, salut mental, bancs de teixits i òptiques

Sanitat ordena mantenir obertes a les clíniques d'IVE, salut mental, bancs de teixits i òptiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat una nova ordre (veure document en PDF) per la qual es per la que s’estableixen com a serveis essencials determinats centres, serveis i establiments sanitaris com, per exemple, les clíniques d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE), de salut mental, bancs de teixits, les òptiques o les ortopèdies, entre d’altres.

L’ordre té per objectiu determinar la relació de centres, serveis i establiments sanitaris que es consideren serveis essencials, als efectes previstos al Reial Decret pel qual s’adopten mesures complementàries en l’àmbit laboral, per pal·liar els efectes derivats del Covid-19, i en el Reial Decret-llei pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no deixin serveis essencials, a fi de reduir la mobilitat de la població.

Així, des d’aquest dimecres, i fins el proper dia 9 d’abril, ambdós, inclusivament els centres, serveis i establiments sanitaris que no hagin estat declarats serveis essencials, tant públics com privats, hauran de paralitzar tota activitat que impliqui algun tipus de desplaçament.

En aquest cas, el secretari general de Sanitat, Faustino Blanco, serà el responsable de modificar els centres, serveis i establiment sanitaris reflectits en l’ordre publicada en el BOE.

En concret, i a més dels citats anteriorment, es consideren serveis sanitaris essencials als hospitals, consultes mèdiques i de professionals sanitaris, centres d’Atenció Primària, centres polivalents, centres de diàlisi, diagnòstic, transfusió, de reconeixement, centres mòbils d’assistència sanitària, farmàcies, farmacioles i establiments d’audiopròtesi.

Les clíniques dentals només podran atendre els casos d’urgència, igual com els centres de cirurgia major ambulatòria, mentre que els centres de reproducció humana assistida realitzaran només els processos programats o ja iniciats. Altres centres especialitzats, així com altres proveïdors d’assistència sanitària sense internament, es consideraran essencials si així ho estableix la comunitat autònoma on estiguin ubicats.

tracking