SEGRE

GUIA

Alimentació en temps de virus

Una dieta variada i exercici, claus per no guanyar sobreprès durant les setmanes de confinament || Els experts aconsellen planificar menús setmanals i no fer provisió innecessària de menjar

El Jan, de set anys, i el Kai, de tres, van ajudar a preparar el sopar ahir a casa, a Anglesola.

El Jan, de set anys, i el Kai, de tres, van ajudar a preparar el sopar ahir a casa, a Anglesola.GEMMA FARRÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions de mobilitat i el confinament decretats fa gairebé tres setmanes pel Govern central poden arribar a convertir-se en un autèntic repte a l’hora de mantenir uns hàbits de vida saludables. Per oferir informació sobre el paper que juga la dieta en la lluita contra el coronavirus, l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica ha publicat recentment una guia amb recomanacions alimentàries.

Els experts destaquen que, encara que no hi ha un tractament nutricional específic per fer front a aquest malaltia, sí que existeixen pautes per pal·liar els símptomes generats per la febre i els problemes respiratoris, com mantenir una bona hidratació –beure almenys 1,8 litres d’aigua al dia−. “És a través d’una dieta variada en fruites, hortalisses, productes integrals, llegums, fruita seca, llavors i llets fermentades/iogurts amb el que podem contribuir a una flora intestinal més saludable”, asseguren des de l’Acadèmia de Nutrició, i afegeixen que “les conductes sedentàries durant el confinament i una dieta insana podria augmentar el risc de tenir malalties cròniques”, així com un sobrepès.

Una bona hidratació i una dieta sana poden pal·liar símptomes lleus com la febre o la tos

El període d’aïllament és una bona ocasió per implicar els més petits en la cuina i també és recomanable planificar un menú setmanal i realitzar la llista de la compra partint d’aquesta.

En aquesta línia, els dietistes expliquen que “els aliments no peribles com llaunes de conserves són preferents en aquests casos, però atès que s’assegura el subministrament d’aliments frescos, es poden adquirir en les quantitats necessàries, sense sobreestimar innecessàriament les quantitats”. Descarten que els aliments puguin ser una font o via de transmissió de la Covid-19, encara que com a mesura de precaució general aconsellen netejar, separar, cuinar i refredar els aliments.

El Jan, de set anys, i el Kai, de tres, van ajudar a preparar el sopar ahir a casa, a Anglesola.

El Jan, de set anys, i el Kai, de tres, van ajudar a preparar el sopar ahir a casa, a Anglesola.GEMMA FARRÉ

tracking