SEGRE

ESNOTICIA

La venda de cotxes s'ensorra i el sector deixa de facturar 9 milions

A Lleida, amb tot just 189 matriculacions al mes de març, una caiguda del 74% || Al voltant de 600 empleats, immersos en expedients temporals d’ocupació

Imatge d’arxiu d’un saló de venda de cotxes, una de les activitats ara paralitzada.

Imatge d’arxiu d’un saló de venda de cotxes, una de les activitats ara paralitzada.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de cotxes s’ha enfonsat pràcticament un 74% a la província de Lleida el mes de març passat, una situació que es tradueix que els concessionaris de la província han deixat de facturar de l’ordre de 9 milions d’euros. Amb els punts de comercialització tancats, la pràctica totalitat dels seus aproximadament 600 treballadors a les comarques lleidatanes es troba immersa en Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

En concret, el mes passat es van vendre a Lleida 189 cotxes, davant dels 726 de les mateixes dates de l’any passat, la qual cosa es tradueix en un ensorrament de les unitats comercialitzades d’un 73,97%, segons les dades fetes públiques ahir per les patronals del sector Anfac. Faconauto i Ganvam. Les empreses tot just van comprar 36 unitats (-83,10%), mentre que els particulars en van adquirir 152 (-69,78%) i només un el canal RACC.

El preu mitjà dels automòbils comercialitzats a Lleida és de 16.000 a 17.000 euros

El president de la patronal del metall a Lleida –Femel– Estanis Grau, va explicar que la caiguda de vendes és la conseqüència lògica del tancament dels establiments de venda, que compta amb més d’una quinzena de grups empresarials, que venen diverses marques a la demarcació. A més a més, el sector s’ha trobat amb problemes en el moment d’utilitzar certificats digitals, alguns dels quals estaven caducats. Mentre que Hisenda els admet, tenint en compte la situació de confinament, la DGT no té tan clara la seua validesa, va indicar.

Es donen casos, va dir, de vehicles comprats que no s’han pogut matricular, i també casos de compradors que, a causa de les mesures de confinament, no han pogut recollir encara el vehicle. Tem que el mes d’abril torni a ser un mes inhàbil per al sector i es va demanar quina serà la resposta dels compradors quan els concessionaris tornin a obrir les portes. De fet, diferents experts consideren que els hàbits del consumidor probablement canviïn quan s’aixequin les restriccions avui imposades a la mobilitat.

Les gasolineres reclamen establir serveis mínims L’Agrupació Catalana d’Associacions d’Estacions de Servei (Agrucaes) va reclamar ahir de nou l’establiment de serveis mínims i va alertar que retardar-ho suposarà el tancament de centenars de benzineres i enviarà a l’atur milers dels seus treballadors. Va recordar que les mesures de restricció de la mobilitat han fet que caigui en un 89% el trànsit, segons dades del Govern central. Tanmateix, les estacions de servei són considerades un servei essencial i, com a tal, estan obligades a continuar obertes. Agrucaes adverteix que no té sentit mantenir el 100% de l’oferta de subministrament de carburants amb una demanda que s’ha enfonsat i posa en perill la viabilitat de les empreses i de l’ocupació que generen.

tracking