SEGRE

Traslladen pacients de l'Arnau a l'Hotel Nastasi de Lleida

Salut estudia la possibilitat de poder utilitzar altres hotels o equipaments esportius de la ciutat

El primer pacient de l'Arnau de Vilanova de Lleida traslladat a l'hotel

Traslladen pacients de l'Arnau a l'Hotel Nastasi de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha començat a traslladar aquest dijous a l'Hotel del Nastasi de Lleida pacients amb coronavirus que es trobaven ingressats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. És el primer hotel de Lleida que acull malalts de covid-19 ingressats. El primer ha arribat a les 15.20h i està previst que s'hi traslladin fins al vespre un total de cinc malalts, ja que necessiten aproximadament una hora per traslladar cada pacient. Tot i això, la xifra podria augmentar en els pròxims dies en funció de les necessitats de l'hospital. Salut està estudiant la possibilitat de poder utilitzar també altres hotels o instal·lacions a la ciutat de Lleida com ara pavellons esportius perquè puguin acollir pacients d'hospitals de la Regió Sanitària de Lleida.

Abans de l'arribada de la primera persona amb coronavirus, s'ha dotat l'hotel de material sanitari, com ara bombones d'oxigen. Els malalts ingressats al Nastasi estaran atesos per personal sanitari voluntari.

Aquest mateix dijous, Salut també ha iniciat el trasllat de malalts amb la covid-19 de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'Hotel Segle XX de Tremp.

Segons les dades facilitades per Salut, aquest dimecres es trobaven ingressades 238 persones amb coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida, D'aquestes, 151 estaven ingressades l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 109 de les quals estables a planta i 42 a l'UCI. 39 es trobaven ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 30 de les quals a planta i 9 a l'UCI i unes altres 48 en llits de centres privats, totes estables a planta.

tracking