SEGRE

Sánchez prorroga l'estat d'alarma fins el 26 d'abril

La reunió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. dels ministres Salvador Illa, Margarita Robles, José Luis Ábalos i Fernando Grande Marlaska en una videoconferència amb els presidents autonòmics.

Sánchez comunica als presidents autonòmics que l'estat d'alarma es prorrogarà 15 dies mésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanarà al Congrés al llarg de la setmana que ve una nova pròrroga de l’estat d’alarma fins el 26 d’abril.

"Les dades pronostiquen que aquests dies, una vegada superat el pic, estem en condicions de doblegar la corba de l'expansió de l'epidèmia", ha dit Sánchez en una compareixença després de comunicar la seva decisió als portaveus parlamentaris.

El president del Govern ha assegurat que "hem aconseguit un primer avenç" en la lluita contra la pandèmia. "Necessitem mantenir les mesures dues setmanes més. Comprenc com de difícil que és prolongar dues setmanes més aquest esforç i sacrifici", ha subratllat.

El president del Govern ha escoltat aquest matí les recomanacions del grup de científics que assessora al Govern i després s'ha reunit amb el Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus.

Es tracta de la segona pròrroga de 15 dies que demanarà el president al Congrés dels Diputats, l'autorització del qual es necessita perquè l'actual estat d'alarma, que caduca el 12 d'abril, s'ampliï una altra quinzena més.

Els casos de coronavirus a Espanya s'ha elevat aquest dissabte a 124.736 d'encomanats, 11.744 de morts i 34.219 de curats, segons les últimes dades aportades pel Ministeri de Sanitat.

tracking