SEGRE

Sanitat, de l'ús de màscares: "No s'exigirà res que no es pugui complir"

Sanitat, de l'ús de màscares:

Sanitat, de l'ús de màscares: "No s'exigirà res que no es pugui complir"MOncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest diumenge que el Govern espanyol "no exigirà res que no es pugui complir", en relació amb la possibilitat que es recomani o obligui els ciutadans a utilitzar màscara quan surtin al carrer per evitar la propagació del coronavirus.

Illa ha comentat que el Govern continua estudiant la possibilitat d’implementar la utilització de material de protecció per part dels ciutadans, però ha puntualitzat que encara no s’ha pres un decisió en ferm.

"Quan la tinguem decidida partint del criteri dels experts, la donarem a conèixer", ha assegurat Illa en una roda de premsa des del Palau de la Moncloa al costat dels ministres d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, Transports, José Luis Ábalos, i Defensa, Margarita Robles.

No obstant això, el titular de Sanitat ha deixat clar que el Govern "no exigirà res que no es pugui complir" i que si s’acorda una recomanació o una exigència, "serà sempre comptant que hi ha capacitat per executar aquesta mesura".

Illa ja va apuntar divendres passat la possibilitat de recomanar a la població l’ús generalitzat de màscares per evitar el contagi.

Segons ha explicat avui, aquest criteri respon que hi ha hagut "un canvi de posició" per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre la utilització d’aquests protectors.

Com ja va assegurar ahir, dissabte, el president del Govern, Pedro Sánchez, Illa ha reiterat que l’Executiu està fent un seguiment dels preus de les màscares, dels gels desinfectants i d’altres productes per evitar que "ningú no es beneficiï d’una situació excepcional i dura".

tracking