SEGRE

El virus aguanta fins a dos dies a la fusta i quatre al plàstic

Segons un nou informe tècnic del ministeri de Sanitat

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.

Neteja a mà d’una barana a la residència de Balaguer.MONTSANT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus pot du· rar entre un i dos dies en super· fícies de fusta, roba o vidre i fins a més de quatre dies en plàstics, bitllets, màscares quirúrgiques i en l’acer inoxidable, segons el nou document cientificotècnic sobre el Covid-19 publicat pel ministeri de Sanitat.

Així, i de la mateixa manera que en els anteriors casos, en condicions de 22 graus centígrads i 60 per cent d’humitat, el coronavirus només es troba actiu tres hores en superfícies de paper, ja siguin folis o moca· dors. Ara bé, en ambients amb temperatures que oscil·len en· tre els 21 i 23 graus, i amb un 40 per cent d’humitat, el virus es manté actiu durant quatre hores en superfícies de coure, vuit en superfícies de cartró, 48 en l’acer inoxidable i fins a 72 hores en el plàstic.

De la mateixa manera, el treball també informa que recentment s’ha demostrat, en condicions experimentals, la viabilitat del SARS- CoV-2, nom tècnic del nou coronavirus, durant tres hores en aerosols, amb una semivida mitjana d’1,1 hores. Així mateix, el virus també es va detectar en algunes mostres d’aire en dos hospitals de Wuhan (Xina) en diferents concentracions. Si bé la majoria de les mostres van ser negatives o el virus es va detectar en concentracions molt baixes, hi va haver una “concentració més alta” als banys dels pacients i a les habitacions que els professionals sanitaris utilitzaven per treure’s els equips de protecció individual (EPI).

No obstant, després d’augmentar la neteja dels banys i reduir el nombre de sanitaris que utilitzaven les habitacions, es van reduir els contagis del coronavirus. En aquest sentit, Sanitat reconeix que encara no es coneix el significat d’aquestes troballes.

tracking