SEGRE

L'OMS avisa que les mascaretes de cotó poden ser una font potencial d'infecció

Una dona amb mascareta.

L'OMS avisa que les mascaretes de cotó poden ser una font potencial d'infeccióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut ha publicat un informe sobre l’ús racional d’equips de protecció individual (EPIs) en el qual, entre altres consideracions, avisa que les màscares realitzades amb cotó poden ser una font potencial d’infecció ja que no són resistents als fluids i, per tant, poden retenir la humitat i contaminar-se. Així, ha rebutjat l’ús d’aquestes màscares per part del personal sanitari perquè, a més, es desconeixen els microorganismes que són capaços de travessar la barrera de protecció que suposa el cotó. De la mateixa manera, ha avisat que no existeix evidència científica que demostri que les màscares realitzades amb materials sintètics siguin efectives per protegir els professionals sanitaris que atenen malalts amb Covid-19.

D’altra banda, l’organisme de Nacions Unides ha recordat que totes les màscares, igual com les bates, guants o ulleres, han de ser esterilitzades abans de posar-se-les i que, una vegada utilitzades, hauran de ser rebutjats perquè estan "potencialment" contaminats pel nou coronavirus.

A més, l’OMS ha tornat a rebutjar l’ús de màscares per a la població general, ja que, tal com ha explicat, poden crear un "fals sentit de seguretat" i evitar la pràctica de les mesures que han demostrat ser més efectives com el rentat de mans i el distanciament físic.

En aquest sentit, l’organisme ha recordat que les màscares estan recomanades per als professionals sanitaris, les persones infectades amb el nou coronavirus i totes aquelles que estiguin en contacte estret amb un pacient amb Covid-19.

 
tracking