SEGRE

El Govern compra 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran recollir a les farmàcies

Les primeres 100.000 estaran disponible dimarts i Budó diu que prioritzin recollir-les els que han de tornar a la feina

Mascaretes en una farmàcia.

Confirmat el primer cas de coronavirus a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha comprat 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran anar a recollir a les farmàcies a partir de dimarts, quan arribaran les 100.000 primeres. Així ho ha explicat la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha lamentat la decisió de l'executiu espanyol d'aixecar el confinament total, ja que això provocarà que prop d'un milió de treballadors catalans dimarts hagin de desplaçar-se per anar a la feina. "El virus té dos aliats, les presses i la imprudència", ha afirmat. En aquest sentit, Budó ha demanat que dimarts prioritzin la recollida de les mascaretes les persones que hagin de tornar a la feina i que no en tinguin.

"Demanaríem que tots els que encara puguin quedar-se a casa a teletreball o confinats, s'esperin a les properes setmanes per prioritzar que les primeres 100.000 mascaretes siguin pels que sí o sí han d'anar a partir de dimarts a treballar", ha afirmat Budó.

En la roda de premsa diària del Govern, la consellera de la Presidència, Budó ha dit que un desconfinament mal planificat "pot portar un rebrot de contagis" i un segons confinament "molt més llarg i greu".

En aquest sentit, Budó ha dit que els epidemiòlegs demanen mantenir el confinament total i ha recordat que l'OMS també ha exigit no "relaxar-se". "Desconeixem quin pla té el govern espanyol pel desconfinament més enllà de dir que a partir de la setmana que ve haurem de tornar a treballar, i això no pot ser", s'ha queixat.

Budó ha demanat a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d'entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.

tracking