SEGRE

La xifra diària de morts a Espanya en descendeix a 510, la menor des del 23 de març

La reunió del consell de ministres d'aquest dimarts.

El govern espanyol treballa en "diversos escenaris" en la fase de "transició" del coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número diari de morts per coronavirus ha descendit per tercera jornada consecutiva, després de computar-se 510 nous casos mortals –un 3,2 % més– en l’últim recompte de dades del Ministeri de Sanitat, el que suposa la xifra més baixa des del 23 de març.

En total, són 16.353 les persones que han perdut la vida per la Covid-19.

L’increment en el nombre de casos, tal com ha subratllat la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, en la roda de premsa telemàtica diària del comitè tècnic, confirma la continuació de la tendència descendent, sobretot en les dos últimes setmanes.

Aquesta tendència, tanmateix, és encara, segons ha dit Sierra, una mica inferior en els casos d’hospitalitzacions i ingressats en les UCIs, que avui mostren un 2 % d’increment.

I aquestes dades, que reflecteixen la pressió sobre el sistema sanitari, són les que estan ajudant més el comitè tècnic del Ministeri de Sanitat per veure l’evolució de la pandèmia.

La xifra d’infectats ha augmentat lleument respecte a divendres, en registrar-se 4.830 nous casos, un 3 %, davant els 4.576 encomanats d’ahir.

Els infectats des de l’inici de l’epidèmia assoleixen els 161.852.

D’ells, uns 25.000 són personal sanitari, segons ha precisat Sierra en la compareixença i amb les últimes dades que li han facilitat les comunitats autònomes.

Els pacients que han estat donats d’alta en les últimes 24 hores són 3.441 -162 menys que divendres i un 6,2 % més respecte a l’acumulat fins ahir- i fan un total de 59.109 persones recuperades.

tracking