SEGRE

Sánchez adverteix que la sortida és lluny i demana una "desescalada política"

Pedro Sánchez va mantenir una nova reunió amb els presidents autonòmics de forma telemàtica.

Pedro Sánchez va mantenir una nova reunió amb els presidents autonòmics de forma telemàtica.MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest diumenge que la fase de confinament continuarà "com a mínim" durant unes altres dos setmanes i ha avançat que la tornada a la normalitat serà progressiva i cautelosa, mentre ha demanat unitat per al que ha anomenat una "desescalada política".

"No estem entrant en la segona fase" perquè "prossegueix l’estat d’alarma i contínua el confinament general", ha recalcat el cap de l’Executiu en roda de premsa telemàtica des de Moncloa després de reunir-se per videoconferència amb els presidents autonòmics.

El president no ha descartat fins i tot que puguin mantenir-se o reforçar-se les restriccions actuals una vegada conclogui la pròrroga de l’estat d’alarma el proper 26 d’abril.

Tot dependrà de l’evolució de la pandèmia que, en el dia d’avui, ja s’ha cobrat la vida de prop de 17.000 persones a Espanya encara que, segons el president, hi ha dades "encoratjadores" que permeten afirmar que s’han fet els "primers passos decisius" cap a una victòria en la lluita contra la Covid-19.

Aquestes dades no estan recollint encara els efectes de la hibernació de les activitats econòmiques no essencials que "haurien de començar a notar-se a mitjans de la setmana vinent", ha afegit.

Sánchez ha garantit que la recuperació d’aquestes activitats a partir de demà, dilluns, es farà amb totes les mesures de protecció i seguretat necessàries per als treballadors que retornin als seus llocs de treball.

Tots ells comptaran amb màscares en circumstàncies en les quals es requereixin, com en els transports públics, que seran distribuïdes pels cossos i forces de seguretat de l’Estat, ha assegurat.

tracking