SEGRE

Torra demana a Sánchez els informes que avalen flexibilitzar el confinament

Torra demana a Sánchez els informes que avalen flexibilitzar el confinament

Torra demana a Sánchez els informes que avalen flexibilitzar el confinamentGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que li enviï "els informes sanitaris i epidemiològics" de què disposa l’Executiu que avalen que alguns sectors no essencials tornin al treball dilluns.

En una carta enviada aquest diumenge, Torra ha afirmat que "l’aixecament d’aquestes mesures de confinament a partir de dilluns vinent, 13 d’abril, provocaran, segons els informes que disposem, un augment de contagis i la situació de col·lapse en el sistema sanitari de Catalunya".

Per això, Torra ha reiterat la seua petició de mantenir les mesures "de limitació de la lliure circulació de persones al territori administratiu de Catalunya, mantenint el confinament de la població en els seus domicilis".

"Estem segurs que ens uneix la voluntat d’acabar com més aviat millor amb aquesta situació d’emergència, i que la presa de decisions del Govern que vostè presideix, estan corroborades i sustentades per informes científics, els quals necessitem conèixer per entendre aquesta decisió que posa en risc de contagi a molts ciutadans i ciutadanes que a partir del dia 13 d’abril hauran de reincorporar-se als seus centres de Treball", ha indicat en la missiva.

Torra també ha adjuntat un llistat "de persones representatives del sector de la ciència i la investigació, que donen suport a la proposta del Govern de la Generalitat de Catalunya", als quals s’uneixen, segons el president, "la pràctica totalitat dels hospitals catalans".

tracking