SEGRE

El Col·legi d'Infermeres denuncia que empreses de material sanitari els demanen cobrar un 50% per avançat

Subministra equips de protecció a més d'una quarantena de centres assistencials

El Col·legi d'Infermeres de Lleida subministra equips de protecció a més d'una quarantena de centres assistencials. A la imatge, un responsable de la residència L'Anunciata de Juneda.

El Col·legi d'Infermeres de Lleida denuncia que empreses de material sanitari els demanen cobrar un 50% per avançatCOILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha denunciat que la majoria d'empreses i proveïdors de material sanitari de seguretat per fer front a la crisi del coronavirus els cobra per avançat un mínim del 50% de les comandes i alguns, fins hi tot el 100%%. La presidenta del COILL, Montserrat Gea, ha dit que aquests pagaments són "inassumbiles" per una institució pública i també ha lamentat que hi hagi empreses que busquin fer benefici amb aquesta situació venent mascaretes a preus molt per sobre del mercat com poden ser 5 euros la unitat. Els infermers també han alertat de l'escassetat de material de protecció a les residències de la demarcació on diuen que la situació és més "agreujada" que als hospitals.

En el marc d'una roda de premsa telemàtica que el Col·legi d'Infermeres ha ofert aquest dimecres, Montserrat Gea ha explicat que desconeixen si els proveïdors amb qui gestionen la comanda de material sanitari són empreses que ja s'hi dedicaven o que s'han adaptat per donar resposta a la demanda per la situació de crisi, però que en qualsevol cas totes els demanen per avançat com a mínim un 50% del preu de les comandes. Gea ha alertat que això no és difícil d'assumir per una institució pública i ha posat de manifest que segur que amb aquestes condicions "hi haurà gent que fa negoci".

El COILL ha posat la lupa en els centres assistencials durant aquesta crisi sanitària de la COVID19 i ha creat una estructura per proveir els equipaments residencials de Lleida de material sanitari. Una iniciativa que, amb poc més de 20 dies d'activitat, ja proveeix més d'una quarantena d'equipaments arreu de la província.

Les Infermeres de Lleida centren l'esforç a aconseguir EPIs –Equips de Protecció Individual, principalment mascaretes, guants, bates, granotes, peücs o gorros– i productes desinfectants per a la higiene de mans i/o instal·lacions. Per a obtenir els materials s'han obert vies de subministrament diferents que van des de la donació d'estocs per part d'empreses o material de nova creació per part de grups organitzats de voluntariat; l'obertura de línies de producció de viseres 3D i bates sanitàries; o la compra de material homologat amb fons propis i/o donacions en metàl·lic.

tracking