SEGRE
Vista d¡un muricec.

Sis nous coronavirus descoberts en muricecsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors del Programa de Salut Global de l’Institut Smithsonian han descobert sis nous coronavirus en muricecs a Myanmar, la primera vegada que aquests virus es detecten a qualsevol part del món.

Segons els autors, els coronavirus acabats de descobrir no estan estretament relacionats amb la síndrome respiratòria aguda severa (SARS CoV-1), la síndrome respiratòria del Mitjà Orient (MERS) o el SARS-CoV-2, aquest últim causant de la malaltia per coronavirus COVID-19.

Les troballes, publicades a PLOS ONE, ajudaran a comprendre la diversitat dels coronavirus en els muricecs i informaran els esforços globals per detectar, prevenir i respondre a malalties infeccioses que poden amenaçar la salut pública, particularment en vista de la pandèmia de COVID-19 en curs.

"Les pandèmies virals ens recorden l’estretament que està connectada la salut humana amb la salut de la vida silvestre i el medi ambient", va dir en un comunicat Marc Valitutto, exveterinari de vida silvestre del Programa de Salut Global del Smithsonian i autor principal de l’estudi. "A tot el món, els humans interactuen amb la vida silvestre amb més freqüència, per la qual cosa com més comprenguem sobre aquests virus en els animals, el que els permet canviar i com es propaguen a altres espècies, millor podrem reduir el seu potencial pandèmic".

Els investigadors van detectar aquests nous virus mentre realitzaven la biovigilància d’animals i persones per comprendre millor les circumstàncies del contagi de malalties com a part del projecte PREDICT. Iniciativa finançada per l’Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (USAID), PREDICT dóna suport al descobriment global i la vigilància dels patògens que tenen el potencial de propagar-se dels animals als humans. L’equip de PREDICT a Myanmar està format per científics del Smithsonian; la Universitat de Califòrnia, Davis; Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Irrigació de Myanmar; Ministeri de Salut i Esports de Myanmar; i el Ministeri de Recursos Naturals i Conservació del Medi Ambient de Myanmar.

L’equip va centrar la seua investigació en llocs a Myanmar on els humans tenen més probabilitats d’entrar en contacte proper amb la vida silvestre local a causa dels canvis en l’ús i desenvolupament de la terra. Des de maig de 2016 fins agost de 2018, van recollir més de 750 mostres de saliva i excrements de muricecs en aquestes àrees. Els experts estimen que milers de coronavirus, molts dels quals encara no s’han descobert, és present en els muricecs.

Els investigadors van provar i van comparar les mostres amb coronavirus coneguts i van identificar sis nous coronavirus per primera vegada. L’equip també va detectar un coronavirus que s’havia trobat en altres parts del sud-est asiàtic, però mai abans a Myanmar.

 
tracking