SEGRE

Facebook alertarà els qui interactuïn amb continguts nocius sobre la Covid

Facebook alertarà els que interactuïn amb continguts nocius sobre la Covid

Facebook alertarà els que interactuïn amb continguts nocius sobre la CovidEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook comença a enviar missatges a aquells usuaris de tot el món que hagin interactuat amb afirmacions sobre la Covid-19 nocives per a la salut, i els posarà en contacte directament amb l’apartat de falòrnies desmentides per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Així, aquestes persones rebran un missatge en el que podran llegir: "ajuda amics i familiars a evitar informació falsa sobre la Covid-19. Comparteix un enllaç al lloc de l’OMS on trobaran una llista de tots els rumors comuns sobre el virus".

Aquests missatges apareixeran en l’apartat de notícies d’aquesta xarxa social i els usuaris que hagin donat a l’opció de "m’agrada", hagin comentat o compartit aquest tipus d’informacions començaran a rebre aquestes alertes en les properes setmanes, segons la companyia.

Facebook ha anat eliminant i ho continuarà fent aquest tipus de continguts que, precisament per contenir afirmacions nocives per a la salut de les persones, vulneren les normes de comportament de la comunitat d’usuaris d’aquesta xarxa, i dirigirà aquests nous missatges als que hi interactuïn.

Afirmacions com beure lleixiu cura el coronavirus o teories com que el distanciament físic és ineficaç per prevenir la propagació de la malaltia són alguns dels exemples esborrats.

Des que la Covid-19 va ser declarada una emergència de salut pública mundial, Facebook ha estat treballant per connectar la gent amb informació precisa dels experts en salut i per evitar la propagació, per les seues aplicacions, de les falòrnies nocives per a les persones, explica en una nota Guy Rosen, vicepresident per a Integritat de Facebook.

Rosen detalla que la xarxa social ha dirigit a més de 2.000 milions de persones a fonts de l’OMS i autoritats sanitàries a través del seu Centre d’Informació sobre Covid-19, i més de 350 milions de persones han punxat en finestres emergents (pop-ups) a Facebook i Instagram per obtenir més informació de la pandèmia. "Connectar la gent amb informació creïble és només la meitat del desafiament", apunta Rosen, que indica que per a la companyia "també és vital" detenir la desinformació d’una banda i el contingut perjudicial per a la salut per un altre, amb accions com l’anunciada aquest dijous.

Per això, diu, treballen amb més de 60 organitzacions de verificació que revisen i qualifiquen el contingut en més de 50 idiomes de tot el món, i s’ha engegat un programa de subvencions per a aquest tipus d’organitzacions.

Quant als continguts falsos –que no nocius per a la salut encara que aquests també siguin falsos–, Facebook assegura que quan aquests són qualificats com a tal es redueix la seua distribució i es mostren etiquetes d’advertiment.

Per exemple, al març, la companyia va mostrar advertències en al voltant de 40 milions de publicacions a Facebook relacionades amb la Covid-19: quan els usuaris van veure aquestes etiquetes d’advertiment, el 95 % de les vegades no van veure el contingut original. En un 'post’, el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, afirma que una de les seues principals prioritats és assegurar-se que els usuaris vegin informació precisa i autoritzada en totes les aplicacions de la companyia: "espero que tots es mantinguin segurs, saludables i informats".

tracking