SEGRE

El Govern espanyol canvia el sistema de notificació dels morts per covid-19

Sanitat insisteix a les comunitats que només han de comptar com a morts per coronavirus els casos confirmats

El Govern espanyol canvia el sistema de notificació dels morts per covid-19

El Govern espanyol canvia el sistema de notificació dels morts per covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha modificat el procediment de notificació de la informació epidemiològica que les comunitats autònomes han de remetre al Ministeri de Sanitat i que ha d’incloure el nombre total de morts en cada una d’elles des del passat 31 de gener.

La nova instrucció, que publica aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat, afecta les taules de dades corresponents a la informació epidemiològica i a la contractació dels recursos humans i pretén assegurar l’eficàcia en la gestió de la crisi provocada pel coronavirus.

Veure la nova instrucció al BOE en PDF

D’acord amb l’ordre, les comunitats hauran de remetre entre les 20:00 i les 21:00 hores el total de morts per SARS-CoV-2 des del 31 de gener, així com els casos acumulats confirmats des d’aquesta mateixa data mitjançant prova diagnòstica (PCR o test ràpid d’anticossos) incloent simptomàtics i asimptomàtics.

També el nombre de persones amb símptomes i sense símptomes en el moment de la prova i les que han ingressat en centres hospitalaris o altres centres habilitats per a l’atenció de pacients, incloent a les unitats de cures intensives (UCI).

Així mateix, les comunitats hauran d’informar dels casos confirmats ingressats en aquestes unitats, de les altes tant hospitalàries com domiciliàries i les confirmacions diagnòstiques que s’hagin realitzat únicament mitjançant test d’anticòs (sense PCR o amb aquesta negativa).

Aquesta categoria inclouria també les infeccions ja resoltes en el moment de la notificació, precisa l’ordre, que obliga a més a a tots els centres hospitalaris públics i privats amb llits d’UCI, reanimació o recuperació postanestèsia que atenguin casos de Covid-19 a comunicar el nombre total de llits que tenen en unitats crítiques amb i sense respirador i el d’ingressos en hospitalització convencional.

Hauran de donar compte així mateix del les llits ocupades per pacients tant infectats com no infectats, els ingressos i les altes per coronavirus en les últimes 24 hores i el nombre d’altes previstes en les pròximes 24 hores.

Addicionalment, tots els centres remetran també dades sobre la pressió d’urgències per Covid-19 considerant com a ingressos el nombre de casos.

Els centres hospitalaris hauran d’enviar tota aquesta informació sobre la seua capacitat assistencial diàriament entre les 13:00 i les 14:00 hores.

En aquest mateix interval horari, però setmanalment cada divendres, les comunitats autònomes, l’Institut Nacional de Gestió Sanitària i tots els centres hospitalaris han de comunicar les existències que tenen de màscares, equips de PCT, hisops, guants, ulleres de protecció, bastes i solució hidroalcohólica.

També el nombre d’equips de ventilació mecànica invasiva i d’ambulàncies medicalitzades i no medicalitzades.

Respecte als recursos humans, les comunitats autònomes i l’Institut Nacional de Gestió Sanitària enviaran cada divendres el nombre de contractacions realitzades.

tracking