SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressats a l'UCI baixen a 35, la menor xifra des del 26 de març

Moren dos persones hospitalitzades i hi ha 34 nous casos i 25 altes || El comitè d’empresa del Santa Maria exigeix fer proves a tot el personal sanitari

Ecografies pulmonars als CAP - Un equip de metges de família ha posat en marxa un projecte anomenat E-Covid per realitzar ecografies pulmonars i restar sobrecàrrega als hospitals. Des que va entrar en servei el 8 d’abril s’han practicat un to ...

Ecografies pulmonars als CAP - Un equip de metges de família ha posat en marxa un projecte anomenat E-Covid per realitzar ecografies pulmonars i restar sobrecàrrega als hospitals. Des que va entrar en servei el 8 d’abril s’han practicat un to ...ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones ingressades en hospitals de la regió sanitària de Lleida van morir ahir de Covid-19 i eleven la xifra de defuncions a la província a 109. Mentrestant, Salut va confirmar 34 nous positius, que sumen ja un total de 1.421. També es van donar 25 altes, per la qual cosa 460 persones s’han curat després d’haver estat hospitalitzades.

Fins a primera hora de la tarda d’ahir hi havia 188 persones ingressades –un lleu repunt respecte a dimecres (175) tenint en compte les altes que es van donar– però és la segona xifra més baixa d’hospitalitzats des del 26 de març, quan eren 206. A més, els ingressats en estat greu a l’UCI eren ahir 35, la menor xifra també des del 26 de març, quan eren 37.

Així, dels hospitalitzats, 92 estan a l’hospital Arnau de Vilanova, 30 dels quals a l’UCI; 49 romanen a l’hospital Santa Maria, dels quals cinc són a l’UCI, i 23 es troben en clíniques privades. En tots aquests centres, ahir es va donar l’alta a disset persones.

Respecte a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, hi ha dos persones ingressades a l’Espitau Val d’Aran, 16 a l’hospital de Tremp, 2 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i 4 a l’Hospital de Cerdanya. Totes elles romanen estables en planta, mentre que 8 persones van rebre l’alta.

D’altra banda, el comitè d’empresa de l’hospital Santa Maria, format pels sindicats CCOO, UGT, Satse i Metges de Catalunya, va exigir realitzar la prova de detecció de Covid-19 a tot el personal sanitari.

“El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha exigit fer les proves als agents de Mossos d’Esquadra i tenim constància que s’ha ofert als empleats de la Llar de Sant Josep fer-les, per la qual cosa no entenem que a nosaltres, que estem en primera línia amb malalts de coronavirus, no ens les facin”, van assenyalar diversos membres del comitè, que van afegir, d’altra banda, que “considerem que és molt important per evitar la propagació del virus”.

Així mateix, van destacar que “el fet que l’ICS tardés uns dies a retirar unes màscares no homologades a l’hospital ha provocat inseguretat i nervis entre el personal per possibles contagis i, amb més raó, demanem que ens facin les proves”.

També van denunciar que l’empresa que gestiona l’hospital continua sense facilitar-los material de protecció segur i de qualitat. En un altre ordre de coses, professionals sanitaris han utilitzat 53 bitllets gratuïts per desplaçar-se amb trens de Renfe a la província de Lleida des del 27 de març.

tracking