SEGRE

ESNOTICIA

Les càrnies demanen ajuda a l'administració per al sector oví

L’avícola reclama a la Generalitat pal·liar les pèrdues per la caiguda del turisme

Imatge d’un escorxador amb els animals acabats de sacrificar.

Imatge d’un escorxador amb els animals acabats de sacrificar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) va demanar ahir a l’Administració estatal i als grups parlamentaris mesures a favor del sector oví. A la crisi que pateix des de fa anys, s’hi afegeix ara la generada pel coronavirus, l’escassa versatilitat en el seu consum, havent d’afrontar tant el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració, com també la prohibició del consum a l’aire lliure (barbacoes) pel confinament decretat.

Aquesta situació ha comportat, segons FECIC, un alentiment en els sacrificis d’aquesta espècie animal i a les sortides de les granges de bona part d’aquests animals, com va publicar SEGRE.

Per la seua part, Asaja va denunciar que la crisi del coronavirus està afectant de forma “molt greu” tots els sectors ramaders. Va assenyalar que l’oví i el cabrum de carn “no troben sortida al mercat pel tancament del canal Horeca (Hotels, Restaurants i Cafeteries)” mentre que el boví de carn i el porcí ibèric són objecte per part de compradors i industrials de “pressions especulatives per abaixar preus en origen de manera injustificada”.

El ministeri d’Agricultura preveu destinar 10 milions d’euros per compensar els ramaders d’oví i cabrum per la situació que pateixen, que els ramaders consideren que és clarament insuficient.

Per la seua part, la Federació Avícola Catalana va reclamar a la Generalitat mesures urgents per pal·liar les pèrdues al sector derivades de la desaparició de la demanda dels sectors turístic i d’esdeveniments per l’estat d’alarma. Preveu a curt termini un excedent de carn d’un 20% i la caiguda del preu.

tracking