SEGRE

Salut ordena als hospitals retirar 200.000 mascaretes que podrien ser defectuoses d'una partida enviada pel Ministeri

Illa explica que s'han confirmat "problemes" en la qualitat del material tot i que el proveïdor estava "autoritzat"

Retiren unes mascaretes de la marca 'Garry Galaxy' per no complir els requisits

Retiren unes mascaretes de la marca 'Garry Galaxy' per no complir els requisits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha ordenat als centres sanitaris retirar 200.000 mascaretes FFP2 d'una partida de 490.000 que va enviar el Ministeri de Sanitat perquè siguin avaluades ja que podrien no complir els requisits per protegir els professionals. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa del Govern d'aquest divendres. Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que el govern espanyol ha demanat la retirada d'un lot de mascaretes FFP2 d'un proveïdor xinès que es van distribuir a les autonomies després que Catalunya i l'Aragó comuniquessin "dubtes" sobre la seva qualitat.

L'Institut de Seguretat i Higiene en el Treball va confirmar que un lot "presentava problemes".

El ministre de Sanitat ha remarcat que el proveïdor estava "autoritzat" i "complia tots els requisits de material per ser comercialitzat a la Unió Europea".

El Ministeri de Treball i Economia Social va avisar, després de realitzar una anàlisi sol·licitada pel Hospital Universitari Parc Taulí de Barcelona, que les màscares 'Garry Galaxy', en embolcall de color verd, no compleixen cap classificació indicada en la norma 'UNE-EN 149:2001+A1:2010.

tracking