SEGRE

ESNOTICIA

Salut xifra en 349 el nombre d'avis infectats a Lleida

Després dels primers tests a les residències, i 12 han mort al centre mateix

Els treballadors de la residència del Pont de Suert penjant una pancarta a la façana de l’edifici.

Els treballadors de la residència del Pont de Suert penjant una pancarta a la façana de l’edifici.NATALIA CIUTAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va confirmar ahir que a Lleida hi ha 349 ancians amb coronavirus, 288 a la regió sanitària del pla i 61 del Pirineu, segons s’ha confirmat amb els tests duts a terme en els últims dies. A Catalunya hi ha en total 5.616 contagis confirmats en aquest col·lectiu i 7.146 més de sospitosos, per la qual cosa la xifra podria incrementar-se. A més, segons la mateixa font, 9 padrins han mort en residències del pla i tres més ho han fet a les del Pirineu. Malgrat tot, el nombre d’usuaris de centres assistencials finats és molt superior, ja que fins dilluns n’havien mort 85 (en residències, hospitals o als seus domicilis), segons l’última dada oficial de recompte global.

D’altra banda, la conselleria de Salut ha incorporat 162 professionals addicionals a les residències catalanes des que va començar l’epidèmia per assegurar l’atenció sanitària dels ancians davant les nombroses baixes del personal.

Aquesta és una de les tres principals mesures del pla d’acció per a les residències de la Generalitat anunciat ahir. La consellera, Alba Vergés, va explicar que el pla contempla millorar l’assistència als centres assistencials així com la distribució del material.

Aquesta última setmana s’han repartit més de 500.000 unitats de material sanitari.

D’altra banda, treballadors de la residència Comtes d’Urgell de Balaguer van expressar ahir el seu malestar i van assegurar que després d’un mes de pandèmia i de registrar-se alguns morts no se’ls ha fet cap test i van assenyalar que se senten una mica “desemparats”. No obstant, van apuntar que ja disposen d’EPI. Mentrestant, el Conselh Generau d’Aran va informar d’una quarta mort per coronavirus a la residència Sant Antoni de Vielha.

Identificades deu residències que requereixen una intervenció La conselleria de Salut ha identificat deu residències que requereixen una intervenció específica per les dificultats que viuen quant a la falta de professionals, al suport assistencial que necessita la direcció i a la situació sanitària de la mateixa residència. Tres ja estan en fase de canvi de gestora, una en procés de canvi de direcció i sis en fase de valoració per concretar com s’intervindrà. D’altra banda, Salut preveu realitzar un total de 27.238 proves en 604 residències que tenen algun cas sospitós o confirmat de coronavirus durant les properes setmanes.

tracking