SEGRE

Simón: "És molt probable que el virus torni a l'hivern, però no tenim certesa"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Espanya supera els 2.000 contagis per coronavirus i 47 mortsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat aquest dissabte que "és molt probable" que el coronavirus torni a brollar a l’hivern, encara que no hi ha "certesa".

"És molt difícil pensar que podem eliminar-lo i eradicar-lo completament del món, per tant és molt probable que l’hivern que ve torni", ha explicat Simón qui, ha matisat que si s’aconseguís la seua eliminació, el virus no tornaria, una qüestió "poc probable", segons ha admès.

Així ho ha avançat Simón qui, juntament amb el ministre de Ciència, Pedro Duque, han explicat a nens de tot Espanya la manera correcta de col·locar-se una màscara i altres dubtes que han preguntat els més joves sobre la pandèmia del coronavirus.

Durant les seues intervencions, Simón i Duque han explicat que encara es desconeixen molts aspectes sobre la malaltia, assenyalant que tot apunta que l’origen va poder haver-se iniciat en un animal i que la transmissió després d’haver-lo contret és baixa durant els mesos posteriors.

"No estem segurs perquè és un virus nou, però sabem que després d’uns mesos d’haver contret la malaltia del coronavirus no pot transmetre’s", ha explicat Simón.

A primera hora d’aquest dissabte, ambdós representants del Govern espanyol han respost des de la Moncloa a les inquietuds i preguntes que els han formulat telemàticament nens de tot Espanya sobre el coronavirus, una iniciativa de l’Alt Comissariat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil i la Plataforma d’Infantesa que s’ha presentat sota el títol #LaInfanciaPregunta.

Les preguntes dels menors han anat des de dubtes sobre l’expansió de la malaltia o les diferències de nombre de casos entre països fins inquietuds sobre si els Angelets poden continuar realitzant el seu treball en estat d’alarma.

Entre les preguntes, s’ha plantejat l’impacte de la malaltia entre els joves, a la qual cosa Simón ha respost que pertanyen a un grup que té poca probabilitat de morir per coronavirus si no compta amb patologies prèvies.

Duque ha explicat que, encara que ha arribat "molt de pressa", ja hi ha centenars d’assajos clínics que s’estan desenvolupant a tot el món, 30 d’ells a Espanya. Segons el ministre, quan s’acabin els experiments en dos o tres setmanes es comptarà amb una base científica sobre la malaltia.

En aquest sentit, sobre si Espanya està pròxima a abordar una desescalada, Simón ha assegurat que és molt a prop, encara que ha matisat que cal avaluar dia a dia l’evolució de la malaltia.

El director ha assenyalat que l’aïllament provoca problemes socials, una situació per a la qual Duquepûartint de la seua experiència com a astronauta– ha recomanat ser estrictes amb mantenir una rutina diària i "obrir les finestres".

tracking