SEGRE

Una residència de Balaguer registra 19 morts i 40 contagis de Covid

La Comtes d’Urgell, en què quatre afectats han estat traslladats al centre sociosanitari Hestia

L'Exèrcit desinfecta la residència Comtes d'Urgell de Balaguer

L'Exèrcit desinfecta la residència Comtes d'Urgell de BalaguerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar ahir que la residència Comtes d’Urgell de Balaguer ha registrat dinou morts per Covid-19. Així mateix, s’han detectat quaranta usuaris contagiats, dels quals quatre amb necessitats complexes han estat traslladats a l’hospital Hestia, segons va informar la conselleria el mateix centre. La residència té unes noranta places, per la qual cosa el virus ha afectat més de la meitat dels usuaris. La conselleria assessora des de fa dies el centre per sectoritzar i aïllar els usuaris positius a fi d’evitar nous contagis. Cinc residents han tornat amb les seues famílies. En la mateixa línia, s’ha intensificat l’atenció primària des que es van detectar els primers casos per atendre al millor possible els malalts i la resta d’usuaris no afectats.

D’altra banda, els tests que des d’aquesta setmana Salut fa a totes les residències amb casos confirmats o amb algun sospitós han elevat el nombre de positius a 365 entre el Pirineu i el pla fins ahir. Quant al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla, s’han registrat dos nous positius, que eleven a 32 els usuaris encomanats (n’han mort 13) i fins ara 18 treballadors han donat positiu. En el cas de la residència Mare de Déu de l’Aguda de Torà, l’ajuntament va confirmar ahir els dos primers contagis,un usuari i un treballador, i va informar que ja s’ha procedit a aplicar les mesures d’aïllament.

La Fuliola

D’altra banda, a la residència de la Fuliola, Salut ha practicat 67 tests entre treballadors i usuaris. Aquesta va ser una de les quatre primeres residències de Lleida en les quals dilluns es van començar a fer tests ràpids. Des de l’inici de la pandèmia, a la Fuliola han mort almenys 21 persones, dinou a la residència i dos veïns del municipi. Es desconeix si tots els usuaris del centre geriàtric han perdut la vida pel Covid-19, informa Segre Tàrrega.

tracking