SEGRE

ÒBITS BALANÇ

El nombre d'incineracions a Lleida puja un 150% a causa de la pandèmia

El Registre Civil ha inscrit 470 morts, 132 més que en el mateix període del 2019

Imatge d’arxiu dels nous columbaris a la sala ecumènica del cementiri.

Imatge d’arxiu dels nous columbaris a la sala ecumènica del cementiri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’incineracions s’ha més que duplicat a Lleida ciutat durant la pandèmia del coronavirus, El protocol sanitari estableix que els morts a causa d’aquest virus han de ser dipositats en una bossa hermètica per ser incinerats o enterrats en un nínxol com més aviat millor. I d’acord amb la informació facilitada per la funerària La Lleidatana, titular del crematori, la gran majoria de famílies opten pel primer sistema. Encara que no va donar la dada concreta, un responsable de l’empresa va detallar que les incineracions durant la pandèmia s’han incrementat en un 150%, la qual cosa els ha obligat a implantar tres torns de treball, ja que el crematori del cementiri municipal funciona les 24 hores del dia.

Però mentre que les incineracions s’han disparat, han disminuït els enterraments en nínxols. Segons dades facilitades per la Paeria, durant el mes de març van ser inhumades vuitanta persones, mentre que l’any pesat van ser 95. L’ajuntament va informar que actualment hi ha 83 columbaris i 93 nínxols lliures.

D’altra banda, el Registre Civil de Lleida ha inscrit un total de 470 morts entre mitjans de març i mitjans d’abril, cosa que en suposa 132 més respecte al mateix període del 2019, quan van ser 338. En concret, l’augment ha estat del 39%. Aquestes 132 defuncions més són una xifra que està en concordança amb la facilitada per Salut divendres de decessos per coronavirus, 155, dels quals 124 eren positius confirmats i els 24 restants, sospitosos.

La província de Lleida és la segona on han pujat menys les morts inscrites en el Registre, darrere de Tarragona, on ha augmentat el 3,6%. Girona és on més ha crescut, un 65% (de 578 a 948), davant del 63% de Barcelona (de 4.200 traspassats a 7.000).

tracking