SEGRE

ESNOTICIA

Mesurar la temperatura a la porta de la feina, la nova 'normalitat'

Les empreses incrementen les mesures de control sanitari del personal || BonÀrea o el Grup Jorge, dos exemples generalitzats en moltes companyies

Presa de temperatura ahir a un dels treballadors de BonÀrea abans d’entrar a les instal·lacions del complex La Closa.

Presa de temperatura ahir a un dels treballadors de BonÀrea abans d’entrar a les instal·lacions del complex La Closa.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita contra la pandèmia ha convertit en habituals imatges inèdites a les portes de les empreses, com la presa de la temperatura dels treballadors. Tenir encara que siguin unes dècimes de febre significa que no es pot accedir al lloc de treball. Tota mesura és poca per evitar casos de coronavirus entre les plantilles i la primera decisió és enviar a casa els empleats sospitosos de poder estar malalts perquè es posin en contacte amb especialistes sanitaris i si fos necessari procedir al seu confinament o altres mesures que dictin els metges en cas de considerar-les necessàries.

Un exemple d’això és l’empresa més gran de Lleida tant per volum de facturació com de plantilla. Amb més de 5.000 treballadors en un sector com l’agroalimentari, considerat essencial, BonÀrea aplica a Guissona uns controls molt estrictes per evitar que la pandèmia pugui entrar al recinte de La Closa. A l’entrada hi ha responsables que s’ocupen de prendre la temperatura a cada treballador. A l’interior es dóna una mascareta nova cada dia als treballadors i, segons comenta un empleat, “canviem els guants d’un sol ús cada vegada que fem una activitat, més de 10 vegades al dia.” A més, a l’entrada de cada sala del complex hi ha un pot d’hidroalcohol, i a cada secció hi ha un responsable que s’ocupa de controlar que tots els operaris portin les mascaretes ben col·locades, guants i es rentin les mans molt sovint, entre altres mesures d’higine.

Les empreses de Lleida calculen que han de gastar uns 20 milions en mascaretes i guants al mes

Però la presa de la temperatura de la plantilla és una mesura que s’ha estès entre les empreses de Lleida, amb especial rigor si cap entre aquelles del sector agroalimentari, com és el cas de l’escorxador que el Grupo Jorge té a Mollerussa.

Un altre exemple és el de la cadena de distribució Condis, que també comença a mesurar la temperatura dels seus treballadors per detectar de manera preventiva possibles casos de Covid-19 i evitar contagis de manera precoç. Per dur a terme aquest control, l’empresa ha instal·lat un sistema de càmeres termogràfiques als seus centres de Montcada i Reixac, Getafe i Mercabarna que permeten conèixer la temperatura corporal de qualsevol persona que entri a les instal·lacions de manera automàtica.

En aquests centres treballen un total de 757 persones. També ha distribuït un total de 500 termòmetres d’infrarojos a les seues botigues perquè tots els treballadors es mesurin la temperatura cada dia.

tracking