SEGRE

Torra demana a Sánchez gestionar el desconfinament per adaptar-lo al territori

Torra, en una reunió telemàtica dimecres des de la Casa dels Canonges.

Torra, en una reunió telemàtica dimecres des de la Casa dels Canonges.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquest diumenge al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que el deixi gestionar el desconfinament, el que ha justificat perquè cada territori requereix respostes específiques i adaptades a la seua realitat.

Torra ha participat aquest diumenge en la reunió setmanal de Pedro Sánchez amb els líders autonòmics per abordar la crisi de la Covid-19, una trobada del qual el president català donarà compte en una roda de premsa.

A l’espera de l’esmentada compareixença, el Govern ha avançat, en un comunicat, les línies mestres de la intervenció de Torra en la conferència de presidents.

Pedro Sánchez va anunciar aquest dissabte que els menors podrien començar a sortir a partir del 27 d’abril.

Torra, que ha posat sobre la taula la seua pròpia proposta perquè els nens puguin sortir a passejar per torns d’edat pròximament, ha defensat que és la Generalitat qui ha de gestionar la fase de desconfinament, ja que cada territori requereix respostes específiques i adaptades a la seua realitat, ha remarcat.

Ha indicat que les decisions s’hauria de prendre a tota hora en funció de la situació epidemiològica i la capacitat del sistema sanitari i de control de la infecció.

Torra ha sol·licitat de nou a Sánchez que posi en marxa mesures econòmiques i socials i ha remarcat que serà necessari una transferència de recursos per part de l’Estat, que és qui entén que s’ha d’endeutar davant d’aquesta crisi i no els treballadors ni les empreses.

El president ha exposat l’estratègia del pla de desconfinament que ha elaborat el grup de treball creat per la Generalitat i liderat per doctor Oriol Mitjà, un pla que validarà el Procicat i que aprovarà un Consell Executiu extraordinari.

Una part d’aquest pla conté la proposta de sortida per torns d’edat dels nens en els propers dies, que la Generalitat només podrà aplicar si l’autoritza el Govern central, en estar decretat l’estat d’alarma.

Torra demana a Sánchez gestionar el desconfinament per adaptar-lo al territori

Torra demana a Sánchez gestionar el desconfinament per adaptar-lo al territoriEFE/Generalitat de Catalunya/Archivo

tracking