SEGRE

ESNOTICIA

Descarten tests ràpids per al personal sanitari de Lleida al ser poc fiables

Els 7.200 que va entregar el ministeri de Sanitat || Quatre morts més a Lleida i 23 nous positius confirmats

Imatge de la rambla Ferran totalment buida, ahir.

Imatge de la rambla Ferran totalment buida, ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut (ICS) no farà les proves del coronavirus amb tests serològics als professionals dels hospitals i de l’Atenció Primària de Lleida aquesta setmana com tenia previst, perquè els 7.200 entregats pel ministeri de Sanitat no tenen prou sensibilitat. Fonts de l’ICS van informar que aquests tests (que amb una gota de sang extreta d’un dit en només vint minuts detecten els anticossos del Sars-CoV-2) estaven validats per l’Institut Carlos III de Sanitat i donaven una sensibilitat del 66,3 per cent, que podia ser superior en casos de més evolució de la malaltia. No obstant, quan s’han començat a utilitzar s’ha comprovat que aquesta sensibilitat és molt inferior, per la qual cosa l’ICS n’ha desaconsellat la utilització.

Davant d’aquesta decisió, les mateixes fonts van explicar que a Lleida aquesta setmana estava previst fer aquestes proves al personal sanitari, però de moment no es faran fins que no hi hagi noves indicacions. Aquestes proves ràpides sí que s’han practicat a usuaris i personal de diverses residències de Lleida i, tal com va publicar aquest diari, el nivell de resultats positius només ronda el vint per cent, la qual cosa obliga a continuar utilitzant les proves PCR –que necessiten una anàlisi en un laboratori– per al gruix dels testats. Tanmateix, fonts de Salut van precisar que encara no s’ha pres una decisió definitiva, a l’espera d’avaluar amb detall els resultats dels efectuats als geriàtrics.

Salut preveu practicar els PCR a totes les residències on hi ha casos positius d’aquí a dos setmanes

De tota manera, Salut preveu practicar els PCR en totes les residències on hi ha casos positius i haver completat aquest procés en el termini d’unes dos setmanes.

Respecte al balanç diari de Salut, ahir van morir quatre persones que havien donat positiu del virus a la regió sanitària de Lleida, una de les quals en una residència, per la qual cosa el nombre de defuncions totals s’eleva a les 164, dels quals 33 eren casos sospitosos.

També es van registrar 23 nous positius, amb un total de 1.797 encomanats, 1.506 al pla i 291 al Pirineu, mentre que hi ha 3.562 persones sospitoses de tenir la infecció, 2.971 a Lleida i 591 al Pirineu. Segons Salut, les altes hospitalàries es mantenen en les 276.

Volen compensar els sanitaris Metges de Catalunya ha demanat a la conselleria de Salut compensar “el sacrifici professional i personal” dels sanitaris durant la crisi del coronavirus, ja que les plantilles estan treballant amb sobrecàrrega física i mental. Segons el sindicat, gràcies a aquest sobreesforç es garanteix el funcionament del sistema de salut.

tracking