SEGRE

ESNOTICIA

Les farmàcies reparteixen des d'avui una mascareta gratis per targeta sanitària

Imatge d’un empleat d’una farmàcia de Lleida mostrant les mascaretes que venen a un client.

Imatge d’un empleat d’una farmàcia de Lleida mostrant les mascaretes que venen a un client.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les farmàcies catalanes començaran avui a repartir el primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada per la Generalitat. Cada ciutadà en té assignada una de forma gratuïta amb la seua targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut. D’aquesta manera, els farmacèutics portaran un control informàtic de totes les màscares que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant.

El vicepresident del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Josep Aiguabella, va explicar que temen que aquesta setmana “hi hagi aglomeracions”, així que va demanar “responsabilitat” a la població i que vagi a la farmàcia només si realment necessita la mascareta per la seua vulnerabilitat o per anar a treballar.

Diverses farmàcies lleidatanes ja fa dies que venen diferents tipus de mascaretes, el preu de les quals arriba als set euros. De fet, la comissió estatal de Preus dels Medicaments es reunirà en un termini de 48 hores per fixar l’import màxim de venda als ciutadans de màscares, guants de nitril i gels antisèptics o hidroalcohòlics. Amb aquesta mesura, el Govern central vol garantir que els ciutadans puguin accedir, de “forma informada” i en condicions econòmiques “no abusives”, a determinats productes de protecció contra el contagi del coronavirus.

tracking