SEGRE

MAPA | L'INE recull la mobilitat de la població durant el confinament

A partir de dades anònimes de telefonia mòbil

MAPA | L'INE recull la mobilitat de la població durant el confinament

MAPA | L'INE recull la mobilitat de la població durant el confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 90% dels espanyols no s’ha desplaçat de la seua àrea de residència des de l’inici del confinament. Així es desprèn del DataCOVID, la primera anàlisi de mobilitat de la població espanyola durant la pandèmia, elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) amb tecnologia d’Esri i impulsada per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Aquesta informació està disponible a través del portal Informació estadística per a l’anàlisi de l’impacte de la crisi Covid-19 (enllaç).

A través de dos aplicacions de mapes que mostren, per a dates concretes, on es desplaça la població que surt de la seua àrea de residència i d’on ve la població que es troba en cada àrea de destinació, qualsevol persona pot analitzar i visualitzar els patrons de moviment durant el confinament. Les dades, que confirmen una forta reducció de la mobilitat de la població, seran actualitzades diàriament durant l’estat d’alarma i durant tot el període de desescalada de les mesures per a control de la pandèmia.

L’objectiu del projecte és, aplicant tecnologia de location intelligence, poder oferir dades de desplaçaments al llarg del territori nacional per contribuir a la presa de decisions durant la pandèmia. Per exemple, amb aquests mapes, és possible conèixer les àrees en les quals es produeixen més desplaçaments o aquelles en les quals hi ha una concentració de població més gran, informació d’utilitat a l’hora de gestionar la crisi sanitària.

tracking