SEGRE

CATALUNYA

Torra valora compensar el personal sanitari

El president de la Generalitat assenyala que “hem de fer números, però seria d’absoluta justícia que es reconegués econòmicament el seu sobreesforç més enllà dels aplaudiments”

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat té sobre la taula compensar econòmicament el sobreesforç que realitza el personal sanitari durant la crisi del Covid-19. El president, Quim Torra, va dir ahir que el departament de Salut ho estudia i “fa números” per veure si és possible. Torra creu que seria “d’absoluta justícia” que l’esforç extraordinari d’aquestes setmanes fos reconegut “més enllà dels aplaudiments”, en al·lusió a les constants mostres de suport de la ciutadania al personal sanitari. “Jo seria molt feliç si ben aviat els poguéssim recompensar”, va assegurar el president. Respecte als nous casos, ahir se’n van registrar 618, amb un total de 42.610, mentre que van morir 206 persones, que eleven la xifra a 8.273. D’altra banda, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha demanat per escrit al Govern central que la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) –que funciona a Catalunya des del 2017 amb 127.711 beneficiaris– sigui subsidiària de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) estatal, perquè la seua implementació no tingui un impacte negatiu sobre la mesura catalana.

El departament valora positivament aquesta prestació per a vulnerables, però considera que les comunitats autònomes no haurien de tenir límit en la complementarietat ni en la compatibilitat de l’IMV. En un comunicat, va reclamar que les persones que sol·licitin l’IMV i ja tinguin reconeguda l’RGC disposin d’un accés àgil, ràpid i senzill al nou ingrés, i que puguin donar-se per validats aquells requisits ja comprovats per les comunitats autònomes, per així desburocratitzar la tramitació.

tracking