SEGRE

El Govern central deixarà sortir a nens fins els 12 anys per a un "passeig curt"

Una passarel·la de Lleida, buida.

Consells dels pediatres per a la sortida de nens: Mitja hora de passeig, de la mà d'un adult i amb mascaretaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol aprovarà aquest dimarts en el Consell de Ministres que els nens de fins 12 anys puguin sortir al carrer acompanyats d’un adult a partir de dilluns 27 d’abril, una sortida que serà per fer "un passeig curt". Així ho ha avançat la ministra d’educació, Isabel Celaá, en una entrevista a TVE en la que ha detallat que s’haurà de tenir una cura acurada per evitar els contagis i que no estarà permès anar a parcs.

"Estem parlant de sortides de nens acompanyats per un major i que òbviament tinguin una cura acurada perquè no vagin a parcs públics on puguin tocar coses que estiguin contaminades. Serà un passeig curt", ha recalcat la titular d’Educació.

Preguntada per l’edat fins la que es permetrà sortir als menors al carrer a partir de dilluns vinent, Celaá ha precisat que la legislació estima que els nens són aquells menors fins els 12 anys, edat a partir de la qual se’ls deixa sortir sols.

La ministra d’educació ha defensat que "és una bona notícia que els nens puguin sortir" i ha assegurat que els detalls d’aquesta mesura s’han preparat amb el coneixement dels experts sanitaris. I també ha avançat que hi ha "altres qüestions a sobre de la taula" com la que els grans puguin sortir, però s’abordaran en un altre moment, no aquest dimarts.

Celaá ha volgut enviar un "missatge d’ànim a les famílies", que estan sent "la xarxa de defensa i sosteniment dels estudiants" en condicions de "veritable heroisme".

 
tracking