SEGRE

RESTAURACIÓ INICIATIVES

Reparteixen sushi entre el personal sanitari de l'Arnau de Vilanova

El restaurant Macao entrega 40 menús per agrair el treball contra el virus

Els menús que el restaurant Macao de Lleida va repartir ahir a l’hospital Arnau de Vilanova.

Els menús que el restaurant Macao de Lleida va repartir ahir a l’hospital Arnau de Vilanova.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El restaurant Macao de Lleida va repartir ahir al voltant de quaranta menús per sopar entre el personal sanitari de l’hospital Arnau de Vilanova, com a reconeixement al seu esforç en la lluita contra el Covid-19. L’establiment, que fusiona cuina japonesa i mediterrània, va inaugurar així el nou servei de repartiment de menjar a domicili. “En una situació d’incertesa com en l’actual hem de buscar alternatives per donar continuïtat al negoci”, va explicar una de les responsables del grup de restauració Amoca, Sandra Sabaté. Des de Macao han elaborat una carta reduïda que, entre altres plats, ofereix diferents varietats de makis en tempura, nigiris i uromakis, així com fideus amb llagostins o pollastre. El nou servei, que entra avui en funcionament, es gestionarà a través del número de telèfon 679 170 626.

El sector de l’hostaleria va ser un dels primers a notar l’impacte de la pandèmia del coronavirus, després que el passat 14 de març el Govern central decretés el tancament de tots els establiment. Segons assenyala una enquesta publicada per Hostaleria d’Espanya, la patronal dels bars i restaurants, la crisi sanitària reduirà un 40 per cent els 124.000 milions d’euros que preveien facturar aquest any els locals al conjunt de l’Estat. Segons el pla de desconfinament que va proposar recentment el president de la Generalitat, Quim Torra, l’obertura de bars i restaurants formaria part de la tercera fase, després del retorn a les feines no essencials i la sortida al carrer de persones sanes “de forma progressiva”.

El repartiment a domicili, en auge El tancament d’establiments decretat pel Govern central fa més d’un mes preocupa els responsables de molts negocis, que s’han adaptat a la crisi sanitària i han aprofitat per implementar un servei de repartiment a domicili. Aquest és el cas de restaurants com La Dolceta, Carballeira, la Braseria Casa Tere o el Vila Ferrara de Lleida o Ambrosia de Rosselló. També l’empresa Batalla Cafés reparteix comandes a domicili. Si es prefereix vi, diferents cellers de la DO Costers del Segre porten els seus productes fins a casa.

tracking