SEGRE

Sanitat aclareix que els passejos inclouen els nens de 0 a 14 anys, és a dir, menors de 15 anys

En les últimes hores diferents responsables polítics han al·ludit a menors de 14 anys o menors fins a 14 anys

L'avinguda de Madrid de Lleida, aquest dilluns.

Pugen a 8 els morts per coronavirus a Lleida i els casos positius passen de 200Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat ha aclarit que la mesura que prepara el Govern espanyol per alleujar el confinament dels nens inclou també als menors de 14 anys, és a dir, que afectaria tots els menors de 15 anys. Així ho han confirmat fonts d’aquest departament. Dissabte passat el president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar un alleujament del confinament dels nens i va assenyalar que, encara que la franja d’edat hauria de ser acordada, en principi la de referència eren els 12 anys.

Tanmateix, poc abans del Consell de Ministres d’aquest dimarts en la que s’anava a exposar la mesura, el ministre de Consum, Alberto Garzón, va avançar en una entrevista que s’havia decidit que fossin els menors fins a 14 anys els que poguessin beneficiar-se d’aquest alleujament

Minuts després apareixia la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero en la roda de premsa posterior a aquest Consell de Ministres i anunciava que els nens menors de 14 anys podrien acompanyar els adults a fer tasques essencials recollides al Decret d’Alarma, com anar al supermercat, al banc o a la farmàcia.

"Aquesta proposta que traslladarem al Congrés és que a partir del 27 d’abril, els menors de 14 anys puguin acompanyar a un adult en les activitats que ja permet el decret de l’Estat d’Alarma, és a dir, aquests menors de 14 anys podran acompanyar a l’adult amb qui habitualment conviuen en desplaçaments per anar, per exemple, al supermercat, a la farmàcia i a les entitats financeres", va apuntar.

Després de les crítiques que va suscitar la mesura, el ministre de sanitat, Salvador Illa, va comparèixer passades les 20.30 hores per anunciar que el Govern de l'Estat rectificava i permetria als menors de 14 anys "fer passejos". "Aquest és un Govern que escolta. El cap de setmana emetré una instrucció perquè els menors de 14 anys puguin fer passejos", va assegurar, afegint que, en cas d’aprovar-se demà l’ampliació del decret d’alarma, aquesta mesura d’"alleujament" es podrà exercir des del mateix diumenge 26 d’abril.

Aquest mateix dimecres, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, sí que ha inclòs els nens de 14 anys en parlar de la mesura. "En principi, la decisió que és ara sobre la taula fins els 14 anys és raonable", ha precisat Fernando Simón aquest dimecres 22 d’abril, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus.

Tanmateix, durant la compareixença al Congrés, el president del Govern espanyol s’ha tornat a referir als menors de 14 anys. "Crec que he respost a la qüestió dels menors de 14 anys", ha dit en resposta a les reclamacions del portaveu de Más País, Íñigo Errejón, després d’admetre que s’havia "pecat de prudència" amb la mesura.

Finalment, fonts del Ministeri de Sanitat aclareixen que en l’alleujament del confinament dels nens s’inclou els menors que tinguin 14 anys. A Espanya, hi ha un total de 6,9 milions de nens de 0 a 14 anys que a partir de diumenge podran sortir a fer passejos en les condicions que encara ha d’establir l’Executiu.

tracking