SEGRE

Almenys 13 casos i 5 defuncions a la residència Joviar de Lleida

Descartat un sospitós de Covid-19 a la Llar Sant Josep de la Seu d’Urgell

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre residencial Joviar de Lleida, ubicat al camí de Montcada, ha registrat almenys cinc víctimes mortals i tretze casos positius de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, segons fonts del mateix centre. Altres consultats afirmen que serien més els afectats, encara que alguns no s’han pogut confirmar al no haver pogut realitzar les proves necessàries.

D’altra banda, la conselleria de Salut ha estat fent tests ràpids als usuaris i treballadors de les tres residències de la tercera edat de Balaguer, la situació dels quals es trobava ahir estable i sense sumar nous contagis. S’ha de recordar que a la residència Comtes d’Urgell de la capital de la Noguera, que té prop de noranta places, ja s’han registrat vint defuncions per coronavirus i quaranta contagiats. També es van fer tests ràpids a la residència d’Àger i al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, on fonts pròximes van assegurar que s’ha aconseguit controlar la propagació del virus entre usuaris i treballadors. L’alcalde, Marc Baró, va apuntar que “sembla que està controlat i de moment no hi ha més positius”. Aquest centre ja suma 13 decessos pel Covid-19. D’altra banda, a la residència de la Fuliola, una altra de les més afectades a Lleida, tres usuaris que van donar positiu i van haver de ser aïllats ja estan curats mentre que tres treballadors més que estaven de baixa ja han tornat a l’activitat (es desconeix si tenien Covid però tot apunta que va ser així), informa Segre Tàrrega. Així mateix, la residència d’Almacelles, on diumenge va morir la primera persona per coronavirus, ha registrat un nou cas positiu, i ja són una desena el total de contagis de la malaltia acumulats. Unes deu persones continuen aïllades en una de les ales de la residència.

Per la seua banda, el trasllat aquesta setmana fins a l’hospital de la Seu d’Urgell d’una anciana resident a la Llar de Sant Josep de la ciutat que presentava símptomes compatibles amb el Covid-19 va fer saltar totes les alarmes i activar els protocols sanitaris al centre, a l’espera dels resultats de les proves practicades tant a la usuària traslladada com al personal sanitari que havia estat en contacte amb la dona i a tres residents més, totes dones. Ahir a mig matí, tots els PCR que s’havien practicat entre les persones afectades van donar negatiu, per la qual cosa el protocol sanitari en cas d’alarma en aquesta residència de religioses va quedar aixecat.

tracking