SEGRE

Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 4 (de 6)

Els mecànics, reparant el vehicle.

Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 4 (de 6)Josep Masbernat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Masbernat és un veí de Juneda de 29 anys que va decidir marxar al Senegal a mitjans de febrer perquè, segons explica a SEGRE, volia conèixer món i desconnectar després de finalitzat un contracte laboral. Ha explicat en un diari de sis capítols la seua odissea per tornar a casa en temps de pandèmia.

Capítol 4 (de 6)

Dimecres, 15 abril:

Ens despertem a l'escola a les 6 del mati i anem cap al taller, amb l’esperança d’arreglar el cotxe i poder arribar a Dakar abans de l’hora del vol dijous a les 11 del mati.

Quan pensava que no ens podia passar més coses, obren el taller i abans de començar a arreglar el cotxe treuen un camió del lloc de reparació per fer lloc per posar el nostre cotxe, i tirant-lo enrere el van estampar contra el nostre vehicle averiat per complicar més les coses. Ens va destrossar part del para-xocs i ens va rebentar un far. Llavors, per no perdre temps, vam perdonar l'infractor, perquè la policia hagués tardat hores i no estàvem en situació de perdre el temps.

Pel que em comentaven els amics senegalesos, un accident comportava perdre tot el dia amb tràmits. Allà tot és molt diferent.

Així que vam decidir passar del tema i arreglar l'imprescindible per arrencar el cotxe i seguir el nostre camí. Estàvem invertint molts diners amb gasoil i amb reparacions sense saber segur que la inversió ens portaria a port, però no quedava altra, ho havíem d’intentar fins al final.

Sobre les 10 havien acabat de desmuntar totes les peces. Cinc africans estaven arreglant el mateix cotxe molt ben coordinats, però no les tenia totes. Llavors resulta que faltava una peça i allà no tenien recanvi, i havien d'anar a buscar-la amb una moto a 1 hora de camí, així que fins les 12.30 hores no van poder seguir amb la reparació. En aquests moments m’estava desesperant ja que no confiava amb que el cotxe funcionés després de la reparació, perquè tot i no tenir nocions de mecànica la cosa pintava molt malament per poder arreglar-se només amb unes hores i amb les limitacions que tenen els tallers d’aquella zona.

Només quedava muntar. Era un espectacle òptic veure muntar el cotxe a cops de martell i amb superglú i brides, i cinc homes treballant com si no hagués demà Assentats damunt del motor i altres peces. Finalment, a les 3.30 hores de la tarda ho van aconseguir, cosa que no creia posible.

24 hores després de l'avaria seguim en ruta. Ens quedaven 5 hores pel toc de queda i unes 7 hores de camí fins a l’aeroport, i per sort no ens va passar res més i vam poder arribar a les 8 a casa d'un familiar del Sanna. Vam dormir i menjar com a reis, la cosa ja anava bé però no estava prou tranquil per dormir a la nit. Només pensava en què seria la pròxima cosa que ens passaria. I no estaria tranquil fins arribar a l’aeroport.

Josep Masbernat

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 1 (de 6)

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 2 (de 6)

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 3 (de 6)

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 4 (de 6)

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 5 (de 6)

>Diari del caòtic retorn d'un lleidatà des del Senegal. Capítol 6 (de 6)

tracking