SEGRE

Els menors de més de 14 anys poden sortir en les mateixes condicions que els adults

Sanitat, de l'ús de màscares:

Sanitat, de l'ús de màscares: "No s'exigirà res que no es pugui complir"MOncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha aclarit que els menors de més de 14 anys poden sortir al carrer en les mateixes condicions que ho fan els adults en l’actualitat, sempre que els seus pares ho considerin oportú, és a dir, a comprar alimentació, a la farmàcia o a fer algun encàrrec essencial.

Durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés, el ministre ha estat qüestionat per la diputada d’Esquerra Republicana (ERC), Pilar Vallugera, sobre les condicions en les quals els menors poden sortiu al carrer, segons les noves condicions que ha decidit el Govern espanyol aquesta setmana.

Illa, juntament amb el vicepresident de drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, han anunciat aquest dimecres que els menors de fins 14 anys poden sortir a passejar en un radi d’1 quilòmetre en l’entorn de la seua llar, acompanyats d’un adult i durant un temps màxim d’una hora. Els representants de Govern espanyol han assenyalat, a més, que el nombre màxim de nens per adult és de tres, que han de viure en el mateix nucli familiar, i que es poden treure joguets, però no acudir a un parc o centre de jocs.

"NOMBRE DE NENS EXCESSIU"

Per a Vallugera, el nombre de nens és excessiu per a la cura d’un sol adult i ha preguntat a Illa el per què d’aquesta decisió i ha plantejat la possibilitat que puguin sortir dos adults que convisquin a la mateixa casa. A més, ha preguntat per la situació en la qual queden els menors de més de 14 anys.

Sobre aquest últim assumpte, el ministre ha aclarit que poden sortir al carrer en les mateixes condicions que els adults, "a comprar el pa o a la farmàcia", sols i seguint les mesures que determina el Ministeri per a aquesta crisi.

Quant al nombre màxim de nens, el responsable de Sanitat ha explicat que "cal posar uns límits clars" que, en aquest cas, són "tres nens, una hora, un adult i un quilòmetre" i això és el que han decidit, ha apuntat, després de parlar amb col·lectius, experts i altres actors implicats.

tracking