SEGRE

La sortida dels nens: De 9 a 21 h, no més d'una hora i a un quilòmetre

Els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social i no podran accedir a parcs o zones infantils

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, presideix una reunió del comitè de seguiment i avaluació del coronavirus,

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, presideix una reunió del comitè de seguiment i avaluació del coronavirus,ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol permetrà que a partir de diumenge els menors de 14 anys surtin a donar passeigs de no més d'una hora al dia prop del seu domicili. No es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa i hauran d'anar acompanyats d'un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. No podran accedir a parcs o zones infantils. La sortida diària s'haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Ho han anunciat el vicepresident del govern espanyol i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dijous en la que han recomanat evitar les "hores punta".

Els nens podran passejar amb els seus propis joguets, també pilotes i patinets, segons ha dit el vicepresident.

Si poden utilitzar les zones comunes de les urbanitzacions dependrà del que decideixin les comunitats de veïns, però en qualsevol cas els nens no podran compartir ni joguets, ni jugar en instal·lacions comunes que utilitzin un altre nen.

Preguntat sobre si els menors hauran de portar màscares en aquests passejos, el vicepresident ha dit que no són obligatòries, però si se'n van a un lloc amb molta gent en què no es pugui mantenir la distància, és recomanable, com la resta de la població.

Iglesias ha destacat que la clau que estiguin funcionant les mesures de confinament és per l'"enorme sentit cívic" de la ciutadania a tot el país, i per la "impressionant disciplina" que tenen a l'hora de respectar-les.

Per això, preguntat sobre com es controlarà aquestes mesures sobre els passejos amb els menors, de qui el vicepresident ha dit que estan tenint un comportament exemplar, ha assenyalat que no es tracta de vigilar sinó que la gent entengui que ha de funcionar pel sentit comú.

tracking