SEGRE

Vergés insisteix que les xifres de les UCI catalanes encara són "grans i importants"

El nombre d’ingressats és el més baix des del 25 de març

La consellera de Salut, Alba Vergés-

Vergés afirma que Catalunya "ha dobla la capacitat de les UCI"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha insistit aquest dijous en què les xifres de persones ingressades per coronavirus a les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya continuen sent "grans i importants". Ho ha explicat en roda de premsa telemàtica en què també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

La consellera ha detallat que les UCI estan al 66% de la seua capacitat, però ha recordat que "han triplicat el nombre de llits destinats a pacients crítics", per la qual cosa en realitat està al 167% de la seua capacitat habitual.

Vergés ha explicat que hi ha 977 persones ingressades en les UCI –que representa la xifra més baixa des del 25 de març– però ha subratllat que "la recuperació de llits és molt lenta i hi ha risc de rebrot". "Alguns hospitals comencen a recuperar llits per a pacients crítics amb el que podran reprendre algunes de les activitats habituals que s’havien parat", ha afegit.

RESIDÈNCIES

La consellera ha explicat que s’han realitzat més de 29.000 proves PCR de diagnòstic de coronavirus a usuaris i professionals de centres residencials. A més, ha detallat que s’han resituat 743 residents a Catalunya: 590 en espais nous que ha habilitat el Govern i 193 han estat traslladats a altres residències.

"Amb elements de protecció, sectoritzant i reforçant el personal en els centres la situació podrà anar millorant", ha augurat Vergés.

ESPAIS

La consellera ha detallat els espais que s’han habilitat entre hotels, antigues residències, centres sanitaris i habitatges, entre altres, per les diferents regions sanitàries: vuit entre Lleida, Alt Pirineu i Aran; sis a Barcelona; quatre a Tarragona i Terres de l’Ebre; dos a Catalunya Central; i un en Girona.

tracking