SEGRE
Així planegen el retorn els gimnasos

Així planegen el retorn els gimnasosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector dels gimnasos i les instal·lacions esportives, amb l’activitat detinguda des de l’inici de l’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus, comença a planejar la tornada a l’activitat amb un protocol que inclou la reducció d’aforaments i distàncies mínimes en les classes col·lectives. Rebre un terç menys de les persones que poden acollir per la seua llicència, distàncies d’1,5 metres a les màquines esportives, o de dos metres per usuari en classes col·lectives, són algunes de les mesures d’un protocol anunciat aquesta setmana per la Federació Nacional d’Empresaris d’Instal·lacions Esportives (FNEID).

Un protocol que l’organització que representa a més de 4.700 centres esportius, amb més de 214.000 treballadors, presenta amb l’objectiu de motivar un debat amb el Consell Superior d’Esports (CSD) i el Ministeri de Sanitat, amb els quals pretén crear una taula de treball per establir, com es produirà la tornada a l’activitat de les instal·lacions esportives. "El protocol que hem establert està alineat amb les mesures proposades per les diferents institucions esportives oficials que operen en altres països també afectats per la conjuntura actual provocada pel Covid-19", assegura el gerent de FNEID, Alberto García.

Els empresaris de gimnasos i centres esportius esperen que, quan se superi la crisi sanitària, puguin "tornar a la normalitat de forma progressiva i esglaonada", amb "responsabilitat i prudència".

Per a això, a més de limitar l’aforament de les instal·lacions i els vestidors i garantir les distàncies mínimes en sales, classes col·lectives o llocs d’atenció, proposen recomanar el pagament amb targeta, reforçar els serveis de neteja i desinfecció i netejar les sales de classes col·lectives entre sessions.

El protocol també inclou recomanacions sobre els usuaris, que no podran accedir si tenen símptomes compatibles amb la Covid-19 i hauran d’utilitzar tovallola individual obligatòria; i els treballadors, a qui es facilitaran equips de protecció, mampares, formació i hauran de complir distàncies mínimes.

D’altra banda, el sector de les instal·lacions esportives va reclamar el Govern de l'Estat que se’ls concedeixi una exempció del pagament dels lloguers dels locals durant el període que duri l’estat d’alarma per la pandèmia, i que aquesta exempció es mantingui quan es produeixi la reobertura, en una part proporcional a l’aforament de públic que es permeti accedir als centres.

Segons els representants de FNEID, les conseqüències de la pandèmia al sector no només seran econòmiques quant a tancament d’empreses i pèrdua de llocs de treball, sinó que també repercutiran en la salut pública. "Avui més que mai el sector és part de la solució per la necessitat d’activar a la ciutadania i pels beneficis que aporta a la salut", va afegir el gerent de la patronal d’un sector en el qual pràcticament la totalitat de les empreses han presentat Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

tracking