SEGRE

L'OCU alerta de dos marques de mascaretes FFP2 que incompleixen la normativa

De Daddy Baby i Likelove, perquè no arriben a retenir el 92 per cent de partícules

Una dona amb mascareta.

L'OMS avisa que les mascaretes de cotó poden ser una font potencial d'infeccióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat que les mascaretes tipus FFP2, o equivalent, de les marques 'Daddy Baby' i 'Likelove', incompleixen la normativa de protecció perquè no arriben a retenir el 92 per cent de partícules que, com a mínim, estableix la normativa de la Unió Europea per a aquesta categoria.

L’alerta, recollida pel Sistema d’Alerta Ràpida de la Unió Europea, té el seu origen a Bèlgica, si bé l’OCU ha advertit que aquestes màscares podrien haver-se comercialitzat per Internet en altres països europeus.

Les quatre màscares denunciades són: 'Daddy Baby. Protective Mask-Eearloop Face Mask', les quals ofereixen menys d’un 49 per cent de retenció de partícules; 'Daddy Baby. Protective Mask-Respiratory Protection', que ofereixen menys d’un 76 per cent de retenció de partícules; 'Likelove. Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator', perquè ofereixen menys d’un 86 per cent de retenció de partícules.

Així mateix, ha avisat que no compleix amb la normativa les màscares, sense marca, 'Three Dimensional Protective Respiraor' (disposable respirator), ja que s’ha comprovat que ofereixen menys d’un 76 per cent de retenció de partícules.

Aquest tipus de màscares autofiltrants FFP2 i FFP3 (o les equivalents N95, KN95) estan recomanades per al personal sanitari i aquelles persones que estiguin en contacte amb infectats, ja que protegeixen en ambdós sentits: tant al contagiat com a que no ho està.

tracking