SEGRE

RELIGIÓ SAGRAT

Els musulmans de Lleida obren el ramadà des de la Seu Vella

Membres de la comunitat islàmica a la Seu Vella.

Membres de la comunitat islàmica a la Seu Vella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat musulmana de Lleida va celebrar ahir l’inici del ramadà, novè mes i únic sagrat del calendari islàmic a banda de ser un dels cinc pilars de l’islam, durant el qual no poden menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals fins que es pon el sol. Un mes dedicat a més a conrear l’esperit, meditar, ser pacient, llegir l’Alcorà i pregar.

Per celebrar el primer dia de dejuni oficial, cinc membres de la comunitat musulmana que resa habitualment al Palau de Vidre van pujar a la Seu Vella amb un altaveu per reproduir la crida al final del primer dia de ramadà. L’acte va ser autoritzat per l’ajuntament i la regidora de Drets i Cooperació, Sandra Castro, va assenyalar que “només s’ha fet perquè és el primer dia de dejuni, una data molt important dins de la fe musulmana, i s’ha portat a terme seguint totes les mesures i precaucions sanitàries”. A la província, hi viuen al voltant de 40.000 musulmans, que celebraran el ramadà més atípic de les seues vides, ja que els resos comunitaris s’han cancel·lat mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus.

El ramadà finalitzarà amb la nova lluna, probablement el proper 23 de maig

“Cadascun seguirà el dejuni i els resos des de casa, ni ens plantegem fer resos comunitaris mentre duri la crisi sanitària”; va assenyalar Abdellatif Láatabi, portaveu de la comunitat musulmana. Com marca la tradició, al trencar el dejuni les famílies es van reunir per degustar tota mena de plats àrabs, i així ho faran durant els propers trenta dies.

Encara que la comunitat musulmana no s’havia vist mai afectada a tants països per mesures de confinament durant el mes de ramadà, sí que ha tingut experiències en el passat en llocs concrets a causa d’epidèmies com la pesta. El ramadà finalitzarà quan surti la nova lluna, probablement el pròxim 23 de maig.

tracking